PERSBERICHT - 2005-01-20

Het doek gaat op voor 'Het leven in Londen'

Londense West End sterren werken op straat

De West End sterren Kim Cattrall en Joshua Jackson hebben het toneel verruild voor de straten van Londen in het kader van "A Day in the Life" van Londenaren. Het initiatief komt van Visit London om inwoners van het Verenigd Koninkrijk en Europeanen naar de stad te trekken en onder de aandacht te brengen wat Londen's Theaterland 2005 te bieden heeft.

Iedereen haastte zich om The Evening Standard te kopen om er alles over te lezen. Kim Cattrall (foto), gevierd Sex & the City ster, kroop in de rol van krantenverkoper en verkocht de krant op straat bij het Comedy Theatre in Panton Street, waar ze schittert in "Who's Life Is It Anyway". Kim verkocht ook, samen met de medewerkers van het theater, kaarten voor de voorstelling, programma's en ijsjes aan de theatergangers.

Kim: "Wie had ooit gedacht dat ik de ene week in de krant zou staan en hem de andere week zou verkopen! Maar zo is het leven in Londen - gevarieerd en spannend. Op het toneel staan in het Comedy Theatre in Londen's West End is een eer voor iedere Amerikaanse actrice, maar opgaan in het echte Londen en de baan overnemen van een Londenaar is iets waar niet veel actrices de kans voor krijgen. Het was heel erg leuk en ik ben nog meer van het Londense leven en de inwoners gaan houden."

Voormalig Dawson's Creek ster Joshua Jackson, nu te zien in "A Life in the Theatre" in het Apollo theater, op het West End, moest zijn Engelse accent ernstig op de proef stellen. Hij worstelde met cockney slang terwijl hij een versnelde cursus volgde en als taxichauffeur mensen door Londen reed.

Joshua zei "Ik vind het geweldig om de kans te krijgen om voor het eerst op de planken te staan in Londen. Deze stad heeft haar bezoekers veel te bieden en als je iets wil weten over wat dan ook, moet je het aan een taxichauffeur vragen. Zij weten alles, daarom worden ze ook 'The Knowledge' genoemd."

De burgemeester van Londen, Ken Livingstone vertelt: "Londen's Theaterland heeft bezoekers in 2005 meer te bieden dan ooit, met prominente Hollywood-sterren en de beste Britse opkomende talenten. Met de Get-Into-London-Theatre-actie die nu loopt is het geweldig om te zien dat de sterren de Londense theaters op deze manier promoten."

David Campbell, directeur van Visit London: "Dit evenement is 1 van de vier evenementen die een voorproefje geven van wat Londen te bieden heeft in 2005. Londen verandert en verrast continu - Kim Cattrall en Joshua Jackson zijn slechts 2 van de internationale sterren die nu te bewonderen zijn op het Londense toneel. Dit evenement brengt de grote namen onder de aandacht die op West End spelen en ook de 14 nieuwe West End shows die dit jaar van start gaan en de 100 geweldige theaters en de straat theater optredens. Samen met onze partners bieden we speciale kortingen en aanbiedingen aan die er voor zorgen dat het Londense theater echt voor iedereen toegankelijk is."

Ga naar www.visitlondon.com voor meer informatie en reserveringen.

Alleen in januari 2005 biedt de Get-into-London-Theatre-actie meer dan 60 shows tegen verbazingwekkend lage prijzen: vanaf £ 15. Ga voor meer informatie en reserveringen naar www.getintolondontheatre.com.