Politie Groningen

Persberichten donderdag 20 januari 2005

provincie Groningen, 20-01-2005 -

Groningen: snelheidscontroles in de stad
De politie heeft woensdag op twee locaties een snelheidscontrole gehouden.
Verlengde Hereweg: woensdagmiddag, aantal geregistreerde voertuigen: 576, aantal overtredingen: 33, hoogst gemeten snelheid: 72 km/uur, maximum toegestane snelheid: 50 km/uur.
Rijksweg: woensdagmiddag, aantal geregistreerde voertuigen: 581, aantal overtredingen: 52, hoogst gemeten snelheid: 74 km/uur, maximum toegestane snelheid: 50 km/uur.
Plataanlaan: woensdagavond, aantal geregistreerde voertuigen: 325, aantal overtredingen: 14, hoogst gemeten snelheid: 110 km/uur, maximum toegestane snelheid: 70 km/uur.

Groningen: Brabantse jongen op gestolen fiets
De politie heeft woensdagmiddag in de Oude Ebbingestraat een 16-jarige jongen uit Etten-Leur aangehouden voor heling. Politieagenten zagen de Brabantse jongen op een fiets rijden, terwijl het slot was opengebroken. Hij verklaarde de fiets te hebben geleend van een onbekende persoon. Het voertuig bleek mei vorig jaar te zijn weggenomen vanaf de Oosterweg. Op het politiebureau werd de jongen gehoord, waarna hij in vrijheid werd gesteld. De fiets werd inbeslaggenomen en zal worden teruggegeven aan de rechtmatige eigenaar.

Groningen: vrouw op dievenpad
De politie heeft dinsdagmiddag bij een winkelbedrijf in de Herestraat een 18-jarige vrouw uit Groningen aangehouden voor winkeldiefstal. De vrouw werd door het beveiligingspersoneel op heterdaad betrapt bij het stelen van een shirt. De winkeldievegge werd vervolgens overgedragen aan de gewaarschuwde politie. Bij nader onderzoek bleek dat de verdachte in het bezit was van meerdere kledingstukken. Uit de verhoren bleek dat de vrouw uit vijf andere winkels in de binnenstad goederen had weggenomen. Alle goederen werden inbeslaggenomen. De winkeldievegge mocht na verhoor het politiebureau verlaten. De politie maakt proces-verbaal op.

Groningen: fietsendief aangehouden
De politie heeft woensdagavond op het Stationsplein een 43-jarige man uit Groningen aangehouden voor fietsendiefstal. Een getuige meldde dat de Stadjer zich verdacht ophield bij diverse gestalde fietsen. Politieagenten zagen de verdachte inmiddels op een fiets rijden. De man verklaarde de fiets te hebben gestolen. Hij werd ingerekend. De fiets werd inbeslaggenomen. Na verhoor mocht de verdachte het politiebureau verlaten. De politie maakt proces-verbaal op.

Regioberichten volgen later