Ingezonden persbericht


Active Voice breidt Fax-over-IP-portfolio uit met XMediusFAX® Express

Fax-over-IP nu ook toegankelijk voor het MKB

Almere, 20 januari 2005 - Active Voice, wereldwijd leverancier van spraakoplossingen, unified messaging-, computertelefonie- en voice en fax messaging-systemen, heeft XMediusFAX® Express toegevoegd aan zijn portfolio. XMediusFAX Express is een Fax-over-IP-oplossing (FoIP) zonder faxborden, die speciaal is ontwikkeld voor het midden- en kleinbedrijf (MKB). Daarnaast is het een kosteneffectieve en efficiënte oplossing voor bedrijven die een FoIP-oplossing zoeken met één tot vier faxkanalen voor het gelijktijdig verzenden van faxen.

Met XMediusFAX Express is het mogelijk om faxen te versturen vanaf een desktop-pc of een multifunctioneel alles-in-één-apparaat. Daarnaast kunnen gebruikers met deze oplossing automatisch inkomend faxverkeer routeren. Binnenkomende faxen worden afgeleverd in de e-mail-inbox van de gebruikers. Dit zorgt voor grotere productiviteit en lagere kosten in vergelijking met traditioneel faxverkeer. XMediusFAX Express is niet alleen zelfstandig inzetbaar, maar ook te gebruiken als aanvulling op een uitgebreide Voice-over-IP-oplossing (VoIP). Daarmee voegen MKB-bedrijven fax toe aan hun bestaande VoIP-infrastructuur. Dit biedt bedrijven een snelle Return On Investment (ROI).

Na de succesvolle introductie van de XMediusFAX-familie in 2004 was het een logische stap om ook de Express-versie voor MKB-bedrijven te voeren. Inmiddels is het eerste systeem met vier faxkanalen geïnstalleerd bij een overheidsinstelling. "Wij zijn erg enthousiast over het product", zegt Jeroen Franken, Commercieel Directeur van Active Voice EMEA. "Wij verwachten dat XMediusFAX Express goed wordt ontvangen bij onze klanten in de MKB-sector, die behoefte hebben aan een eenvoudig in te zetten oplossing waarvoor geen faxborden nodig zijn. Aangezien kostbare faxhardware en speciale faxlijnen niet meer nodig zijn, verlagen deze bedrijven de communicatie- en netwerkmanagementkosten met minstens 40 procent. Het systeem is snel, efficiënt, veilig en makkelijk te gebruiken."

De Express-versie van XMediusFAX brengt MKB-bedrijven alle bewezen kostenverlagende en prestatieverhogende voordelen van de XMediusFAX-technologie. Het wordt aangeboden in een totaalpakket dat wat betreft functionaliteit en prijsstelling optimaal is afgestemd op de behoeften van de MKB-markt. XMediusFAX Express is ideaal voor kleine en middelgrote bedrijven tot 100 gebruikers, die niet meer dan vier kanalen nodig hebben voor het gelijktijdig verzenden van faxen. Faxen worden op basis van Least Cost Routing en Intelligent Number Recognition gerouteerd naar de faxserver van de vestiging die het dichtst bij de uiteindelijke faxbestemming ligt. Vanuit deze vestiging wordt de fax automatisch naar de eindbestemming gestuurd. Hierdoor worden kosten van het versturen van faxen over lange afstanden geminimaliseerd.

De andere producten in de XMediusFAX-familie zijn XMediusFAX Enterprise, XMediusFAX SP, LightningFAX.

Over Active Voice
Active Voice BV is een Europese leverancier van spraakoplossingen, voice messaging-systemen, pc-gebaseerde unified messaging-systemen en geïntegreerde computertelefonieoplossingen (CTI). Active Voice helpt zijn klanten te communiceren op de meest eenvoudige en zo efficiënt mogelijke manier. Producten van Active Voice zijn onder andere Repartee, Kinesis, BoXiT, Seven, XMediusFAX en LightningFAX. De producten van Active Voice worden verkocht en ondersteund door een wereldwijd distributienetwerk van onafhankelijke telecommunicatieproducenten, value-added resellers, strategische partners en computer-resellers. Active Voice heeft kantoren in de Verenigde Staten (hoofdkantoor), Nederland, Groot-Brittannië en Australië. Voor meer informatie kunt u onze website bezoeken: www.activevoice.nl.