Persbericht t.a.v. de (auto)sportmedia

Samenwerking BRL en Vereniging Nescar leidt tot vol, spectaculair startveld

Venray - Tiel, 20 januari 2005. Nederland is een interessante en spectaculaire raceklasse rijker. Met ingang van het komende autosportseizoen slaan de Benelux Racing League (BRL) en de Vereniging Nescar, voorheen organisator van de Vege Series, de handen ineen. Het resultaat: een snelle, betaalbare en competitieve raceklasse met 35 tot 40 auto's, aangedreven door Ford-motoren.

De BRL bestaat vanaf 2005 uit twee divisies: de BRL-V6 en de BRL Light. De BRL-V6 debuteerde vorig seizoen op succesvolle wijze. De slechts 925 kilo wegende BRL-V6 is voorzien van een Ford 4,0 liter V6 met 325 pk en een in kunststof uitgevoerde body van de Ford Mondeo. Mede door de deelname van bekende coureurs zoals Donny Crevels (kampioen in 2004), Duncan Huisman en Cor Euser omarmde het publiek de achterwielaangedreven klasse al snel. In het seizoen 2005 zijn topcoureurs als Cor Euser, Donald Molenaar, Donny Crevels, Jeroen Reijntjens en Thomas Mutsch weer van de partij. Tevens zal Roy Monden, regerend kampioen in de Vege Series, met steun van de BRL Association in de BRL-V6 uitkomen.

De BRL Light komt voort uit de voormalige Vege Series. De Vege Series heeft aan de basis gestaan van de techniek van de BRL Light, het buizenchassis is bijvoorbeeld nagenoeg ongewijzigd overgenomen. De auto's worden de komende maanden grondig aangepast door de vereniging Nescar in samenwerking met Harry Maessen (algemeen directeur van de BRL Association) en Marijn van Kalmthout, eigenaar van de Van Kalmthout & Van Niel Ford-dealerbedrijven. De BRL Light wordt aangedreven door een 235 pk leverende Ford Racing Duratec 2,3 liter krachtbron. De levering en preparatie van de motoren wordt verzorgd door MY Power Products, Montronic en Stegmeijer Race Engines. Voor de Vereniging Nescar is dit een mijlpaal in een beleid dat in 2002 is ontwikkeld, ondersteund door destijds Vege Motoren BV en Circuit Park Zandvoort, om de Vege Series in drie jaar tijd tot een moderne, hoogwaardige raceklasse te ontwikkelen. Deze belangrijke stap betekent echter tevens het afscheid van Vege Benelux BV in de rol van hoofdsponsor. Vereniging Nescar bedankt Vege Benelux BV voor hun ondersteuning gedurende elf succesvolle seizoenen.

De BRL-organisatie verwacht 35 tot 40 auto's, een realistische doelstelling gezien de startvelden in 2004 van de BRL-V6 (20 auto's) en de voormalige Vege Series (19 auto's). Ieder raceweekeinde bestaat uit twee races.

De kampioen van de klasse BRL Light in 2005 groeit in 2006 op kosten van de organisatie door naar de klasse BRL-V6. De organisatie is bovendien met een aantal partners in gesprek om een substantieel budget vrij te maken voor een jong racetalent. Dit is een unieke kans voor een jonge belofte om op een professionele wijze in de autosport te debuteren.

Er wordt vanaf 2005 om een officieel BRL Nederlands kampioenschap gestreden, onder auspiciën van de Nederlandse Autorensport Vereniging (NAV). Het betreft vijf evenementen (tien races) op Circuit Park Zandvoort (drie evenementen), TT Circuit Assen en het circuit van Zolder (B). Daarnaast wordt er een Benelux-kampioenschap uitgeschreven, bestaande uit alle NK-races aangevuld met dubbele races op de Nürburgring, de Sachsenring en Hockenheim in Duitsland.

De nieuwe BRL-klasse wordt op 4 maart 2005 officieel gepresenteerd tijdens de beurs 'Race & Rally International' in Den Bosch.

Voor nadere informatie: www.BRL-V6.com.

---

Copyrightvrije foto's zijn te downloaden via http://media.autosport.nl



Ingezonden persbericht