Ingezonden persbericht


P E R S B E R I C H T

Amsterdam, 20 januari 2005

Markant appartementencomplex in Amsterdam-West

AM verkoopt woontoren De Piramides aan Achmea Vastgoed

AM (voorheen Amstelland MDC) heeft een overeenkomst gesloten met Achmea Vastgoed voor de verkoop van de woontorens De Piramides in Amsterdam, stadsdeel Westerpark. Het door AM Wonen ontwikkelde appartementencomplex telt 82 woningen, 114 parkeerplaatsen en circa 1.000 m2 commerciële bedrijfsruimte. Achmea Vastgoed koopt 82 appartementen en 105 parkeerplaatsen. Het totale investeringsvolume bedraagt 25 miljoen. Achmea Vastgoed neemt De Piramides in belegging namens de Stichting Bedrijfstakpensioenfonds voor de Metalektro. De bouw van het complex is op
1 november 2004 gestart, de oplevering vindt eind 2006 plaats.

De vraag naar luxe huurwoningen in de Amsterdamse woningmarkt is groot. De Piramides, een ontwerp van Soeters Van Eldonk Ponec Architecten uit Amsterdam, is daarnaast gunstig gelegen ten opzichte van het centrum. Bovendien heeft het een geheel eigen, bijzondere uitstraling. Het complex wordt in baksteen opgetrokken en bestaat uit twee in elkaar geschoven driehoekige torens van 55 meter hoog. Vanaf de elfde etage worden het twee afzonderlijke torens. Door de opvallende architectuur en de hoogte vormt De Piramides in de toekomst een markant punt in het Amsterdamse stadsdeel Westerpark . De Piramides ligt aan de rand van het centrum, op het Marcanti-eiland. In het stedenbouwkundig plan is veel aandacht geschonken aan intensief ruimtegebruik. Hierdoor biedt het maaiveld plaats aan een, door de buurt zeer gewenste, openbare ruimte.

Uitstraling en klasse
Naast de zeer bijzondere uitstraling en architectuur van het gebouw, biedt De Piramides toekomstige bewoners veel ruimte en privacy. Door de piramidevormige opbouw van de toren beschikt elk appartement over ruime, veel privacy biedende balkons, met een geweldig uitzicht over de stad. De appartementen variëren in grootte van 80 m² tot 120 m².

Achmea Vastgoed
Achmea Vastgoed belegt voor institutionele beleggers in woningen, winkels, kantoren, zakelijke- en woninghypotheken. Binnen Nederland en in toenemende mate ook in het buitenland. Tot nu toe bedraagt het totale beheerde vermogen bijna 7 miljard. Daarmee staat Achmea Vastgoed in de top vijf van Nederlandse vastgoedvermogensbeheerders. 57% is belegd in vastgoed en de overige 43% is belegd in vastgoedfinancieringen. In 2005 heeft Achmea Vastgoed 1 miljard tot zijn beschikking om te beleggen in vastgoed en hypotheken.

AM
AM NV (voorheen Amstelland MDC) is op Europese schaal actief in de gebiedsgerichte ontwikkeling van stedelijke centra, winkelcentra, woonwijken en kantoren(parken). De beursgenoteerde onderneming (Euronext, Amsterdam), met een omzet van 1,1 miljard en een nettoresultaat van 75 miljoen in 2003, heeft een vooraanstaande positie in vastgoedontwikkeling in Europa. AM heeft projecten in voorbereiding en uitvoering in Nederland, Frankrijk, België, Duitsland, Groot-Brittannië, Spanje, Portugal, Italië, Tsjechië, Hongarije, Polen en Turkije. Deze zijn toegesneden op de leefstijlen van de consument en respecteren en versterken de lokale cultuur. In Amsterdam is AM Wonen momenteel betrokken bij de ontwikkeling van Olympisch Kwartier, Centrumgebied Amsterdam-Noord en een aantal projecten in IJburg.
De projecten van AM hebben wereldwijd erkenning verworven met prestigieuze internationale prijzen (MIPIM, ICSC en ULI) voor onder meer de Kalvertoren en kantoor Forum (Amsterdam), het Beursplein (Rotterdam), het Statenplein (Dordrecht), Regenboog Park (Tilburg), Armazens do Chiado (Lissabon) en Almada Forum (Lissabon).

Noot voor de redactie,