Provincie Groningen

Feiten 2004 Provinciale Staten
18 januari 2005

Dit jaar hebben Provinciale Staten van Groningen voor het eerst een feitenoverzicht uitgegeven. Het feitenoverzicht is in het bijzonder bedoeld om meer inzicht te geven in het werkveld van Provinciale Staten en een duidelijker overzicht te geven van de activiteiten in 2004. Het feitenoverzicht draagt bij aan het transparanter maken van de Groninger Staten.

Provinciale Staten hebben sinds de invoering van het dualisme een andere rol gekregen, een meer zelfstandige rol. De belangrijkste drie functies van die nieuwe rol zijn: het vertegenwoordigen van de Groninger burgers en maatschappelijke (belangen)organisaties, het meegeven van kaders voor beleid aan het college van Gedeputeerde Staten en het controleren van het door Gedeputeerde Staten gevoerde beleid.
Deze functies worden onder meer uitgeoefend in de verschillende activiteiten van Provinciale Staten, zoals Statenvergaderingen, commissievergaderingen, hoorzittingen, werkbezoeken en bestuurlijke vertegenwoordigingen waar Groninger statenleden in participeren.

U kunt de publicatie Feiten 2004 onderaan deze pagina downloaden.

Grootte
pdf icon Feiten 2004
(0 kb)