Lekstroom, 10.50 uur

Utrecht 20-01-2005 - Nieuwsberichten district Lekstroom

Dodelijk verkeersongeval

NIEUWEGEIN Rond 22.30 uur kreeg de politie de melding dat er een verkeersongeluk had plaatsgevonden op de Rijksweg A2 tussen Nieuwegein en Oudenrijn. Enkele minuten later was de politie ter plaatse.

Een 68-jarige automobilist uit Houten was door onbekende oorzaak stil komen te staan op de Rijksweg A2. Een 31-jarige man uit Amsterdam reed achter de Houtenaar en zag geen kans meer hem te ontwijken waardoor een aanrijding ontstond. Door de aanrijding overleed de 68-jarige Houtenaar. De Amsterdammer is met onbekend letsel overgebracht naar het ziekenhuis waar hij een paar uur later uit is ontslagen. De Politie Utrecht doet onderzoek naar het ongeval.

Bromfietscontrole

HOUTEN Woensdagmiddag hield de politie tussen 14.00 en 17.00 uur op De Slinger en woensdagavond tussen 18.00 en 20.30 uur op de Oud Wulfseweg een bromfietscontrole. In totaal werden 78 bromfietsen gecontroleerd. Er werden 33 bekeuringen uitgeschreven voor diverse overtredingen zoals: opgevoerde brommer, niet bezitten van certificaat, niet kunnen tonen van verzekeringspapieren, niet voeren van de oranje/gele platen.

Winkeldiefstal

NIEUWEGEIN Een 39-jarige man uit Utrecht werd woensdagmiddag door medewerkers van een winkel aan de Veldwade rond 15.15 uur aangehouden. De man had goederen gestolen met een totale waarde van 125 euro. De man bekende de diefstal en kreeg een bekeuring uitgereikt van 210 euro. Om 17.45 uur werd de verdachte heengezonden.