BMG NEDERLAND

Elvis Presley schrijft single chart geschiedenis

Elvis Presley driemaal hoog in Single Top 100

Met de singles All Shook Up, One Night, en Jailhouse Rock komt Elvis Presley één week na zijn 70ste geboortejaar hoog de Single Top 100 binnen. Geen enkele artiest heeft het eerder gepresteerd om met 3 singles, tegelijkertijd, dusdanig hoge posities te behalen in de vaderlandse hitlijsten.

In het kader van de viering van Presleys 70ste geboortejaar (8 Januari 2005) brengt SONY BMG in een periode van 17 weken de 18 nummer 1 singles die Elvis in de UK heeft behaald opnieuw uit. Elke week verschijnt er een nieuwe single op zowel vinyl als cd. De singles kan men verzamelen in een Elvis 18nr1 opberg box. Elvis Presley werd op 8 januari 1935 geboren en overleed 16 augustus 1977.

Naast het succes in Nederland behaalt Elvis ook in Engeland grote successen. De single Jailhouse Rock kwam eerder deze maand binnen op nr1 in de UK singles chart en ook One Night behaalde deze week de nummer 1 positie. One Night is hiermee de 20ste nummer 1 hit van Elvis in de UK en ook de 1000ste nummer 1 in de geschiedenis van de Engelse hitlijsten.