Waterschap Brabantse Delta


Waterschap Brabantse Delta
Postbus 5520, 4801 DZ Breda
T: 076 564 10 00
F: 076 564 10 11
E: info@brabantsedelta.nl

Metamorfose Stadsmark en Boeimeerpark

Na een onderhoudsperiode van zes maanden, is het werk aan de Stadsmark en het park in de zomer 2005 definitief klaar. Op een aantal plaatsen heeft waterschap Brabantse Delta kades aangelegd en opgehoogd om te zorgen dat huizen van direct omwonenden niet onder water lopen. Daarnaast heeft de Stadsmark in het Boeimeerpark een totale metamorfose ondergaan. Dit in samenwerking met de gemeente Breda.

Het werk is klaar, met uitzondering van het waterterras in het Boeimeerpark. Dit terras komt op het bergbezinkbassin. Deze grijze betonnen bak blijft liggen omdat dit bassin bij hevige buien de eerste bulk regenwater opvangt. Het water stroomt via het riool in de betonnen bak. Het straatvuil zinkt en het schone water stroomt de Stadsmark in. Het waterschap verwacht dat het waterterras in het voorjaar gereed is.

Bij het Almondepad en de Johan Willem Frisolaan, aan de zijde van de Baronielaan, legt het waterschap plateaus voor het maaivuil en inlaatplaatsen voor de maaiboot aan. Het maaiafval wordt na indroging, van ongeveer 2 weken, afgevoerd naar een stortlocatie. Bomen en struiken die tijdens de werkzaamheden aan de Stadsmark zijn gerooid, worden de komende zes maanden vervangen.
---