1e persbericht van donderdag 20 januari 2005

Eindhoven 20-01-2005 - Berichten uit de regio

Eindhoven: Verdachten van auto-inbraken aangehouden

Een 18-jarige Eindhovenaar en een 22-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats zijn woensdagavond rond 20.00 uur aangehouden op de Hoogstraat. Een oplettende getuige had gezien dat de mannen kort daarvoor op de Philips de Goedelaan hadden ingebroken in een auto. Ze had de politie gebeld en het signalement van de mannen doorgegeven. Op basis daarvan werden ze even later op de Hoogstraat aangehouden en in verzekering gesteld voor verder onderzoek. De politie sluit niet uit dat de mannen verantwoordelijk zijn voor meer inbraken in autos in de stadsdelen Gestel en Stratum. De afgelopen maand is daar ongeveer 60 keer ingebroken in autos. Het onderzoek daarnaar gaat gewoon door.

Eindhoven: Dronken automobilist aangehouden met gestolen kentekenplaten

Een man van 25 jaar uit Beek en Donk is donderdagochtend rond 1.15 uur aangehouden op de Eisenhowerlaan. Surveillerende agenten zagen hem daar in een auto rijden. Omdat ze het niet vertrouwden, werd de man gecontroleerd. Hij bleek teveel gedronken te hebben. Ook bleek dat zijn rijbewijs in december was ingevorderd omdat hij toen ook dronken achter het stuur zat. In de auto lagen kentekenplaten van een andere auto. Die werden onlangs weggehaald vanaf een auto in Veldhoven. De man is ingesloten voor verder onderzoek.

Eindhoven: Vrouw aangehouden voor mishandelen buurvrouw

Een vrouw van 36 jaar uit Eindhoven is woensdagavond rond 22.45 uur aangehouden in haar woning in Eindhoven-Gestel. Ze zou rond 20.00 uur haar 26-jarige buurvrouw hebben mishandeld door haar in haar gezicht te slaan. De vrouw heeft zich onder doktersbehandeling laten stellen en heeft aangifte gedaan bij de politie. De aangehouden vrouw is in verzekering gesteld voor verder onderzoek. De twee vrouwen hebben al langer ruzie met elkaar.

Eindhoven: Aanhouding na bedreiging Taxichauffeur

Een 63-jarige Eindhovenaar is woensdagavond omstreeks 23.15 uur aangehouden op de Boutenslaan. De man weigerde een taxirit te betalen en bedreigde de taxichauffeur met de dood. De chauffeur wist uiteindelijk, samen met collegas die hij om hulp had gevraagd, de man onder bedwang te houden. Vervolgens hebben ze de verdachte overgedragen aan de politie. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt.

Helmond: Fietser breekt been

Een 44-jarige fietser uit Helmond raakte donderdag om 7.30 uur gewond op de Kanaaldijk Zuid West. De fietser sloeg plotseling linksaf en zou daarbij geen richting hebben aangegeven. Een 48-jarige automobilist uit Someren, rijdend op dezelfde weg, botste vervolgens tegen de fietser. Het slachtoffer is met een beenbreuk overgebracht naar het Elkerliekziekenhuis.

Geldrop: Lekkage door hennepkwekerij in woning

In een woning aan de Nuenenseweg is woensdagavond omstreeks 20.15 uur een hennepkwekerij aangetroffen. De buren van de woning waarschuwden de politie in verband met wateroverlast. Omdat de bewoners van de woning niet thuis waren, besloot de brandweer de deur van de woning open te breken om kortsluiting te voorkomen en de lekkage te verhelpen. In de woning werd vervolgens een hennepkwekerij met circa 155 planten aangetroffen. Zowel de planten als de bijbehorende apparatuur zijn in beslag genomen en zullen worden vernietigd. Er zijn nog geen aanhoudingen verricht.

Eersel: Inbraken in autos

In de nacht van dinsdag 18 op woensdag 19 januari hebben zich in Eersel diverse auto-inbraken voorgedaan. Het gaat om ongeveer elf autos waarin is ingebroken. De inbraken vonden plaats in een aantal straten die dicht bij elkaar liggen, waaronder de Zanger, Boekweit, Hoogkar en Wannermolen. De politie roept getuigen, die in die nacht mogelijk iets hebben gezien, op om zich te melden. Zij kunnen daarvoor 0900-8844 bellen.

Best: Rijbewijs kwijt na derde alcohol-overtreding

Een 49-jarige man uit Best is donderdagochtend rond 1.00 uur aangehouden op de Ringweg. Surveillerende agenten zagen hem daar in een auto rijden en vertrouwden het niet. Toen de man werd gecontroleerd, had hij een open fles bier in de wagen staan. Uit een ademanalyse bleek dat hij teveel had gedronken. Omdat het de derde keer binnen een half jaar was dat de man werd betrapt terwijl hij met teveel drank op een auto bestuurde, is zijn rijbewijs ingenomen. Ook is proces-verbaal tegen hem opgemaakt.