Koerdische leider begonnen met een open hongerstaking

Yekiti.Amsterdam,Honover :Merwan Osman heeft vanuit zijn verblijfplaats in Hannover bekend gemaakt dat hij sinds dinsdag 18-01-2005 begonnen is met een hongerstaking als protest tegen de misdaden dat de Syrische overheid begaat jegens Het Koerdische volk in Syrië.In een verklaring roept Merwan Osman alle Europese regeringen en mensenrechten organisaties om druk uit te oefenen op de Syrische regime om te stoppen met de misdaden tegen het Koerdische volk, Merwan Osman zegt dat de situatie van Koerden in Syrië is verder verslechterd, de Syrische regime ontkent nog steeds het bestaan van 3miljoen Koerden in Syrië, er worden dagelijks mensen opgepakt en martelen is aan de orde van de dag. Mensenrechtenschendingen zijn toegenomen en er is sprake van honderden koerden die nog in de Syrische gevangenissen zitten terwijl de EU op het steeds dicht bij het tekenen van het handelsverdrag met Syrië komt.

Merwan Osman wil, dat er dringend ingegrepen wordt om:


- het starten van een onafhankelijk onderzoek naar de mensenrechtenschendingen in Syrië.


- Stoppen met het arresteren van koerden vanwege hun etniciteit en hun politieke strijd voor hun rechten.


- Het vrijlaten van alle Koerdische politieke gevangenen.


- Het vrijlaten van alle gewetens gevangenen en alle politieke gevangen ongeacht hun politieke achtergrond.


- Een onafhankelijk onderzoek naar de gebeurtenis op 12 maart en de daaropvolgende Koerdische opstand.

Merwan Osman is geboren op 08-01-1959, is de vader van 3 kinderen, dichter, schrijver en lid van het politieke bureau van de Koerdische Yekiti partij. Samen met Hassan Salih heeft Marwan Osman een demonstratie geleid op 10-12-2002 tegenover het Syrische parlement in Syrië op de dag van mensenrechten, hij werd gepakt op 15-01-2002 en is 2 jaar gevangengenomen.

Hij kreeg de prijs van de Duitse filosofe Hanna Arendt dat iedere jaar gegeven wordt aan een schrijver of een dichter in de wereld, dat onderdrukt is in eigen land, hij verblijft een jaar als gast in Hannover.

info 0645562550