Gemeente Nieuwegein

Offerfeest eenmalig in gymnastieklokaal De Springbok

De gemeente Nieuwegein heeft besloten het leegstaande gymnastiekgebouw De Springbok aan de Professor Hesselaan éénmalig te verhuren aan het Marokkaans Cultureel Centrum (MCC). Het MCC zal het gebouw gebruiken om het Islamitische offerfeest van donderdag 20 januari a.s. te vieren.

Het MCC heeft een eigen ruimte aan de Hildo Kropstraat. Deze ruimte is, vooral vanwege de brandveiligheid, niet geschikt om groepen groter dan 50 personen in te ontvangen. Het MCC is op zoek naar een nieuwe geschikte locatie om voor meer leden activiteiten te kunnen organiseren. Tot nu toe zijn ze daar niet in geslaagd.

Nu het offerfeest voor de deur staat, heeft het MCC bij de gemeente aangeklopt met het verzoek met hen mee te denken over een alternatieve locatie in de buurt. Zij verwachten voor het schapenfeest zo'n 150 bezoekers, die zij niet in hun eigen ruimte kunnen ontvangen. De gemeente heeft het MCC toegestaan De Springbok aan de Professor Hesselaan éénmalig te huren om zo toch hun feest te kunnen houden. De brandweer heeft het pand geïnspecteerd en geschikt bevonden.
Door deze eenmalige activiteit kan wel enige extra parkeerdrukte optreden.

De direct omwonenden hebben een brief met deze informatie ontvangen.

Invoerdatum 20-1-2005