MKB-Nederland

20-01-2005
Handen ineen voor veilige en prettige buurten
(Persbericht, Nieuw beleid, Projecten)

Het woon-, werk- en leefklimaat in buurten, wijken en dorpen krijgt een belangrijke steun in de rug. Woningcorporaties en welzijnsinstellingen willen met ondernemersverenigingen en bewoners de verloedering te lijf gaan. Ook politie en gemeenten worden uitgenodigd te participeren.

Donderdag presenteren Aedes vereniging van woningcorporaties en de Maatschappelijk Ondernemersgroep tijdens het congres Welzijn Versterkt het programma Veiligheid en samenwerking in de buurt. MKB-Nederland is blij met het plan van de twee organisaties en zal waar mogelijk aanhaken. Het MKB-Stedenprogramma is hiervoor een goed vertrekpunt.

Het initiatief omhelst acht punten die moeten leiden tot veilige en prettige buurten, wijken en dorpen voor bewoners en ondernemers. Zo moet er een meldpunt komen voor klachten over overlast, vervuiling en onveiligheid. Een ander punt gaat over de aanpak (met drang en dwang) van degenen die problemen veroorzaken. Jong en oud, allochtoon en autochtoon: iedereen verdient respect en moet zich thuis voelen.

Voor meer informatie :
welzijnsaanpak buurten.pdf

MKB-Nederland, Brassersplein 1, 2612 CT Delft, Tel: 015 2191212 © MKB-Nederland, 2005 | Disclaimer |