Ingezonden persbericht


Persbericht
Amsterdam, donderdag 20 januari 2005

Lawaai-protest rond inauguratie Bush

Vandaag, donderdag 20 januari, de dag van de inauguratie van Bush, vindt er een lawaaidemonstratie plaats voor het Amerikaans Consulaat in Amsterdam. Luid trommelend, fluitend, stampend en alles behalve juichend maken de deelnemers duidelijk dat vier jaar Bush genoeg is geweest. Zij verzetten zich tegen de oorlog in Irak en de aantasting van democratische rechten en vrijheden die het gevolg zijn van het Republikeinse beleid van Bush Onder het motto: "Niet nog vier jaar het schrikbewind van Bush", verzamelen zij zich rond 16:15 ter plaatse.

Tijdens de feestelijke inhuldiging van Bush vinden er over de hele wereld protesten plaats, zo ook in Nederland, onder meer vanwege: De inperking van burgerlijke vrijheden, zogenaamd om 'terrorisme' te bestrijden. Dit schept een internationaal klimaat dat ten koste gaat van de onderlinge solidariteit tussen mensen. De invoering van de identificatieplicht in Nederland is hier een voorbeeld van. Deze maatregel maakt van iedereen een potentiële terrorist, vooral van mensen zonder geldige papieren.
De oorlog in Irak. Deze oorlog zou zogenaamd tot meer 'vrijheid en democratie' in het Midden Oosten moeten leiden, maar in plaats daarvan is er sprake van een oorlog die draait om macht en grondstoffen en ten koste gaat van de Irakese bevolking.
Het feit, dat het geld dat nu aan 'de oorlog tegen het terrorisme' wordt besteed veel beter gestoken kan worden in sociale voorzieningen.

tijd: donderdag 20 januari, 16:15
plaats: Amerikaans consulaat, Museumplein 19, Amsterdam