Universiteit Maastricht

Universiteit Maastricht
Persbericht
20 januari 2005

Maastricht Graduate School of Governance biedt PhD programma op maat in samenwerking met EU

De EU heeft onlangs 2,2 miljoen euro toegekend aan de Maastricht Graduate School of Governance van de Universiteit Maastricht, vanuit het Marie Curie Fellowships Programme. Dit geld is bestemd voor het Europees PhD programma in Social Protection Policy. Hiermee stelt de School in ieder geval veertien veelbelovende academici in staat zich te verdiepen in sociale zekerheid en sociaal beleid. Dit drie jaar durende programma staat tegen relatief geringe kosten ook open voor andere promovendi.

Het PhD programma in Social Protection Policy is een uniek programma waarin expertise op het gebied van sociale zekerheid gebundeld wordt door samenwerking met twaalf Europese toponderzoeksinstituten en universiteiten uit België, Duitsland, Frankrijk, Italië, Polen, Spanje, het Verenigd Koninkrijk en Zweden. Het programma sluit aan bij een breder netwerk waarbij ook universiteiten uit de VS betrokken zijn. Deze instellingen bundelen hun krachten op het gebied van geavanceerde trainingmodules, advies en supervisie in een voor de onderzoeker op maat gemaakt programma.

De onderzoekers krijgen ook de mogelijkheid aan de deelnemende instellingen te studeren en onderzoek te verrichten. De inschrijvingstermijn is per 1 januari jl. geopend. De eerste geïnteresseerden uit onder andere Litouwen, China, Colombia en Frankrijk hebben zich reeds gemeld. De deadline voor inschrijving van het programma is 1 maart 2005. Het programma zelf start op 1 augustus 2005.

Noot voor de pers:
Website Maastricht Graduate School of Governance: www.governance.unimaas.nl.

Voor meer informatie over de inhoud van dit persbericht kunt u terecht bijRally Schwachöfer, tel. 043 388 3411, e-mail r.schwachofer@governance.unimaas.nl.

De afdeling Communicatie van de UM is bereikbaar via 043 388 5222, e-mail pers@bu.unimaas.nl. Voor urgente zaken buiten kantooruren: 06 4602 4992.

De persberichten van de Universiteit Maastricht staan op internet: http://www.pers.unimaas.nl/