Ingezonden persbericht


Naadloze combinatie tussen Mavim SIS en Model-DSP voor werkprocesbeschrijving

Overheidsinstellingen profiteren van snelle toegang tot actuele informatie

Noordwijk, 20 januari 2005 - Mavim B.V., leverancier van standaardsoftware voor proces- en kwaliteitsmanagement, heeft het Model-DSP (Documentair Structuurplan) geïntegreerd in Mavim SIS (Spelregel Informatie Systeem), een softwarepakket voor het structureren van informatie en werkprocessen. Overheidsinstellingen kunnen hierdoor Model-DSP eenvoudig in gebruik nemen en de in het model vastgelegde werkprocessen toepassen voor hun eigen organisatie. Ambtenaren hebben altijd snel toegang tot correcte en actuele informatie. Daarnaast biedt de integratie mogelijkheden voor overheidsinstellingen om eenvoudig te voldoen aan wet- en regelgeving voor informatieopslag. De krachtige interactie tussen Mavim SIS en Model-DSP levert tijds- en kostenbesparingen op, en medewerkers kunnen efficiënter hun activiteiten uitvoeren.

Het Model-DSP omvat 567 beschreven werkprocessen voor overheidsinstellingen. Momenteel zijn in Nederland 175 gemeenten aangesloten bij dit model. Door het Model-DSP in combinatie met Mavim SIS te gebruiken, zijn werkprocessen en de gebruikte archieven, documenten en informatiesystemen voor een gemeente eenvoudig te wijzigen en in te zien. Bijvoorbeeld via het intranet, PDA of cd-rom. De gegevens worden in de huisstijl van de betreffende gemeente aangeboden. Procedures en gerelateerde verantwoordelijkheden zijn in Mavim SIS altijd inzichtelijk, traceerbaar en controleerbaar. Een voorbeeld: in het geval van calamiteiten, bijvoorbeeld de instorting van een gebouw, moet de gemeente snel de betreffende bouwtekeningen en documenten kunnen raadplegen. Door de combinatie weet iedereen welke procedure er gevolgd dient te worden voor de opslag van gegevens, zowel digitaal als op papier, wat zorgt voor een up-to-date archief. Een ander voordeel is dat nieuwe medewerkers snel zijn in te werken.

Het Model-DSP is een initiatief van VNG Uitgeverij en VHIC (Van Heijst Information Consulting). Het model legt relaties tussen gemeentelijke werkprocessen, documenten, applicaties en de bijbehorende metadata. Mavim SIS ondersteunt organisaties bij de beschrijving van werkprocessen, maar ook bij de verankering van kennis, vaardigheden en praktijkervaring van medewerkers. Mavim SIS legt verbanden tussen wet- en regelgeving, de organisatie, werkprocessen en de systemen. Ook ontvangen aangesloten gemeenten bij de komst van nieuwe wet- en regelgeving of wijzigingen in bestaande wet- en regelgeving met Mavim SIS automatisch updates van het Model-DSP. Mavim SIS is de enige oplossing die ervoor zorgt dat wijzigingen in het Model-DSP centraal zijn te verwerken, met behoud van de aanpassingen die instellingen hebben gedaan. De Windows-look-and-feel zorgt voor een intuïtief gebruik en maakt Mavim SIS zeer gebruiksvriendelijk.

"Met Mavim SIS kunnen we optimaal en efficiënt gebruikmaken van de mogelijkheden van Model-DSP", zegt Leo Duiverman, directeur Sector Samenleving van de Gemeente Geldermalsen. "Het Model-DSP is statisch en Mavim SIS flexibel. Hiermee geven we invulling aan de wensen van onze staf om het model toe te passen en naadloos aan te sluiten op onze gemeente en onze werkmethodiek. Met Mavim SIS kunnen we aanpassingen in het model doen en nieuwe versies van het Model-DSP kunnen centraal verwerkt worden, met behoud van onze aanvullingen."

Mavim B.V.
Mavim B.V., opgericht in 1990, ontwikkelt en levert standaardsoftware voor proces- en kwaliteitsmanagement. Deze software kenmerkt zich door een laagdrempelig instapniveau en is daarmee geschikt zowel op afdelingsniveau als op het niveau van zeer grote, complexe (internationale) organisaties. Mavim heeft nu ruim 125.000 licenties uitstaan bij meer dan 600 klanten in het bedrijfsleven, overheid en semi-overheid, waaronder diverse ministeries (Justitie, LNV, EZ), diverse provincies en talloze gemeenten, maar ook bij TNT International, T-Mobile, Nuon Power Generation BV en de Penitentiaire Inrichting in Vught.

Ingezonden persbericht