Keywords: persinformatie,persmateriaal

20-01-2005
Fujitsu Siemens Computers introduceert nieuwe notebook voor professionals: LIFEBOOK E8020
Fujitsu Siemens Computers lanceert vandaag de zeer complete, flexibele en beveiligde high-end notebook LIFEBOOK E8020. Deze introductie loopt parallel aan de lancering van de Intel® Centrino mobile technology (codenaam: Sonoma), de nieuwste spruit in de Intel 915 chipset-familie. De Lifebook E8020 richt zich op de professionele notebook-gebruiker met behoefte aan een zeer compleet en tegelijkertijd een flexibel systeem. Om tegemoet te komen aan de behoefte van grote ondernemingen naar uitbreidbare systemen, biedt de LIFEBOOK E8020 de nieuwe Intel Centrino-technologie en, naast de traditionele interfaces, een slot voor een pc-card en een apart slot voor een express-card. Het systeem ondersteunt dus zowel bestaande als toekomstige componenten. De LIFEBOOK E8020 is voorzien van een ATI RADEON X600 grafische kaart en een 15.1-inch TFT SXGA+ display, en kan rechtstreeks worden besteld bij speciaalzaken.

Onze ontwikkelaars hebben de Intel 915PM-chipset handig weten te integreren in de architectuur van de LIFEBOOK E8020, zegt Peter Esser, executive vice-president Volume Products and Supply Operations bij Fujitsu Siemens Computers. Hiermee kunnen we voortbouwen op de elementen die bijzonder gewild zijn bij de klanten van onze LIFEBOOK E-serie, namelijk de zeer hoge prestaties en de schat aan verbindingsmogelijkheden. De systeemarchitectuur is modulair ontworpen en kan makkelijk worden aangepast aan nieuwe configuratie-eisen, maar ook aan specifieke behoeften van individuele klanten. Verschillende modules, zoals een dvd-brander, een tweede accu of een extra harddiskdrive kunnen moeiteloos in de modulaire bay worden geplaatst.

De LIFEBOOK E8020 met de Intel 915PM-chipset zal, als alles volgens plan verloopt, aan het eind van de volgende maand voor het eerst zijn weg naar de klant vinden (februari 2005). Het LIFEBOOK E8020 met de Intel 915GM-chipset, geïntegreerde grafische kaart (Intel Graphics Media Accelerator 900) en een optionele 15.1-inch TFT-XGA of 15.1-inch TFT SXGA+ display zal beschikbaar zijn vanaf mei 2005. Vanaf dat moment zullen er ook andere notebook-series met de nieuwe Intel chipset-familie kunnen worden besteld.

Beveiliging
De LIFEBOOK E8020 biedt bescherming op alle niveaus, als het gaat om gegarandeerd veilige communicatie en beveiliging tegen onbevoegd gebruik. Bij het opstarten wordt bijvoorbeeld gevraagd om een toegangscode. Die toegangscode moet via de vijf hardwareknoppen op het beveiligingspanel ingevoerd worden.De knoppen kunnen vervolgens worden gebruikt als sneltoetsen voor razendsnelle toegang tot vitale functies of specifieke applicaties. Een tweede prompt voor een wachtwoord beschermt het systeem en het BIOS tegen onbevoegde toegang, terwijl een extra wachtwoord de inhoud van de harde schijf beschermt. Boven het pc-cardslot is een smartcard-controller geïntegreerd zodat men eenvoudig gebruik kunt maken van een smartcard. De optioneel verkrijgbare TPM (trusted platform)-module voorkomt onbevoegde toegang tot data en zorgt voor extra overdrachtsbescherming. De robuuste magnesiumbehuizing van de LIFEBOOK E8020 beschermt het systeem en de data tegen mechanische schade bij dagelijks gebruik en de LIFEBOOK E8020 is, net als alle andere professionele notebooks van Fujitsu Siemens Computers, voor extra beveiliging uitgerust met een interface voor een Kensington-slot.

Beheersbaarheid
De DeskView client-managementoplossing zorgt ervoor dat de LIFEBOOK E8020 gemakkelijk kan worden onderhouden en bediend. Dat vergroot de beschikbaarheid van het systeem en zo kunnen doorlopende gebruikskosten flink worden verminderd. Uitgebreide functies als inventariseren, BIOS-management en alarmmanagement worden al bestreken door de DeskView client-managementoplossing die onderdeel uitmaakt van het standaardpakket. Complexere oplossingen als de migratie van besturingssystemen, de installatie op afstand van applicatiesoftware, geavanceerde hardware- en software-inventarisatie over meerdere netwerken, en licentiemanagement kunnen worden gerealiseerd met de optionele ManageITSuite Migration- and ManageIT Suite Controlling-software.

Ergonomie
Gebruikersgemak en stille werking zijn slechts twee van de hoofdkenmerken van de LIFEBOOK E-serie. De systemen zijn daarnaast ook ontwikkeld met het oog op ergonomisch gebruik en zijn uitgerust met een helder display en een groot toetsenbord. De port-replicator maakt het mogelijk op een eenvoudige manier randapparatuur aan de LIFEBOOK E8020 te koppelen. Zowel de stroomvoorziening als de port-replicator van de nieuwe LIFEBOOK E8020 zijn compatible met die van de LIFEBOOK E8010- en de LIFEBOOK S7010-serie, wat van pas komt bij het delen van een desktop met collegas die verschillende notebooks uit de LIFEBOOK-serie gebruiken. Tevens maakt dit het beheeren onderhoud van de hardware gemakkelijk.

Directe link voor foto:
http://www.fsc-mediaserver.com/fsc-photoserver/


- einde -

Over Fujitsu Siemens Computers:
Fujitsu Siemens Computers is de toonaangevende Europese IT producent met een strategische focus op next-generation mobiliteitsvraagstukken en Business Critical Computing produkten, diensten en oplossingen. Met een uitzonderlijk breed portfolio, strekt ons aanbod van handhelds, via desktops tot IT infrastructuren op ondernemingsniveau. Fujitsu Siemens Computers zijn sterk aanwezig in alle Europese sleutelmarkten, het Midden Oosten en Afrika. Door de kracht, vernieuwing en het wereldwijde bereik van onze gezamenlijke aandeelhouders Fujitsu Limited en Siemens AG samen, zorgen we dat aan de wensen van onze klanten tegemoetgekomen wordt: grote bedrijven, midden- en kleinbedrijven en consumenten.
Voor meer informatie over Fujitsu Siemens Computers, kunt u de volgende site bezoeken: www.fujitsu-siemens.com

Robert Gruijters
Manager Marketing Communications & PR
Fujitsu Siemens Computers BV
Het Kwadrant 1, 3606 AZ
Postbus 1214, 3600 BE
Maarssen, The Netherlands
Telephone: +31 (0) 346 598974
Telefax: +31 (0) 346 550152
Mobile: +31 (0) 653 105966
Email: robert.gruijters@fujitsu-siemens.com
Internet: http://www.fujitsu-siemens.nl

Contact
Pleon
Vries Strookman
020 - 487 4000
persinfo@svdt.nl

© Een product van Pleon