Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Voortgaande groei verwacht in 2005
NEDSTAT BOEKT RECORDOMZET VAN EUR 9 MILJOEN IN 2004

Diemen, 20 januari 2005 - Nedstat, Europees marktleider in website analytics, heeft in 2004 wederom een sterke groei doorgemaakt. Volgens de voorlopige cijfers bedroeg de omzet EUR 9 miljoen, een stijging van meer dan 28% ten opzichte van 2003. Ook de winst kwam substantieel hoger uit dan in 2003. Nedstat is inmiddels acht kwartalen achtereen winstgevend.

Alle Nedstat kantoren droegen bij aan de omzetgroei. De omzet buiten Nederland steeg tot 40% van de totale omzet ten opzichte van 34% in 2003 en 24% in 2002. Het aantal nieuwe klanten voor Sitestat, het topproduct van Nedstat en de belangrijkste inkomstenbron, kwam uit op 201 waarvan 60 in het vierde kwartaal.

"We kunnen terugkijken op een zeer succesvol jaar voor onze onderneming", zegt Michael Kinsbergen, algemeen directeur. "Al onze kantoren hebben een sterke omzetstijging laten zien. We hebben een groot aantal ondernemingen kunnen begroeten als nieuwe Sitestat klant. Ook hebben wij met de versterking van ons vermogen door Prime Technology Ventures in november vorig jaar de slagkracht voor verdere Europese expansie sterk verbeterd."

Nedstat zal ook in 2005 de organisatie verder uitbreiden en investeren in voortgaande groei. Kinsbergen: "De markt voor website analytics zal sterk blijven groeien en geavanceerder worden. Wij gaan daarom versneld uitbreiden op een aantal terreinen. In de komende zes maanden zullen er 20 mensen bijkomen, voornamelijk in sales- en supportfuncties. Ook zal Nedstat Academy, het instituut dat trainingen verschaft aan onze gebruikers, sterk uitgebreid worden. Daarnaast zullen wij starten met Professional Services, een nieuwe afdeling die onze klanten adviseert over het geavanceerd gebruik van onze producten en de interpretatie van de statistieken."

Voor 2005 voorziet Nedstat een verdere groei van de omzet en het aantal klanten en een verdere versterking van haar Europese marktpositie. De omzet buiten Nederland als percentage van de totale omzet zal weer belangrijk stijgen.

Over Nedstat BV

Nedstat is Europees marktleider in website analytics.

De Nedstat producten en services stellen bedrijven en organisaties in staat het rendement van hun online communicatie en business te verbeteren. Doel is website analytics simpel, duidelijk en toegankelijk te maken. Service, state of the art technology, persoonlijke support en kwaliteit staan daarbij centraal.

Nedstat telt 105 medewerkers in Nederland, België, Duitsland, Frankrijk en het Verenigd Koninkrijk.

Tot de klantenkring behoren een groot aantal Nederlandse bedrijven en instituten waaronder ING, het Ministerie van Buitenlandse Zaken, de Publieke Omroep en Wolters Kluwer, en vele internationale klanten zoals Danone, Electrabel, Ernst & Young, Marks & Spencer en Thomas Cook.

Noot voor de redactie,