Gemeente Delfzijl

Persbericht

19-01-2005
Verklaring

INFORMATIE

De voorzitter van de raad van de gemeente Delfzijl, burgemeester mw. drs. M. Appel-de Waart en de fractievoorzitters van de PvdA, het CDA, de VVD, ChristenUnie en Lijst Stulp hebben kennisgenomen van het feit dat tegen het raadslid en fractievoorzitter van Gemeentebelangen, de heer A.C. de Kruijff aangifte is gedaan wegens verkrachting. Zolang deze aangifte bij de politie en justitie in
behandeling is, past het naar de mening van ondergetekenden niet om inhoudelijk op deze zaak in te gaan. Zoals gebruikelijk in Nederland, is iemand onschuldig totdat het tegendeel bewezen is.

De voorzitter van de raad en bovengenoemde fractievoorzitters constateren dat mw. M. de Weerd-van der Meij in deze zaak haar rol als vertrouwenspersoon publiek heeft gemaakt. Zij keuren het af dat zij zich daarbij onvoldoende rekenschap heeft gegeven van het feit dat zij fractievoorzitter is van GroenLinks in de raad van de gemeente Delfzijl.

De voorzitter van de raad en bovengenoemde fractievoorzitters geven geen commentaar tijdens de voortgang van een eventueel onderzoek door politie en justitie.

De voorzitter van de raad,
Mw. drs. M. Appel-de Waart

De fractievoorzitter van de PvdA,
J.H. Menninga

De fractievoorzitter van het CDA,
J. Smid

De fractievoorzitter van de VVD,
Mw. G.A. Smit-Slim

De fractievoorzitter van de ChristenUnie,
G.J. Steenbergen

De fractievoorzitter van Lijst Stulp,
K. Stulp