PERSBERICHT - 2005-01-20

Avento Gran Turismo caravan van het jaar 2005

De Avento Gran Turismo is donderdag 20 januari tijdens de opening van de Caravana in Zuidlaren uitgeroepen tot caravan van het jaar. Vooral de toepassing van een hagelbestendige polyester dakplaat wordt door de jury van caravanjournalisten erg gewaardeerd. Het comfort en veel mogelijkheden voor indeling waren tevens een pluspunt voor de jury om de Gran Turismo te verkiezen.

Met de Gran Turismo combineert Avento nieuwe technieken en toepassingen met traditionele degelijkheid en vakmanschap. Er wordt gekeken naar de marktvraag van intensieve caravangebruikers.

Zo is de Gran Turismo standaard voorzien van allerlei comfortverhogende items als ringverwarming, een deurraam met rolgordijn, panoramisch dakluik, vloerverwarming en individueel verstelbare lattenbodems.

Voor extra veiligheid en mede vanwege de grote groei in de toepassing van de caravanmover in combinatie met een bijpassende board-accu, is de Gran Turismo uitgerust met een Centraal Energie Regelsysteem ( CERS) met accu-overlaadbeveiliging.

De verkiezing van de Caravan van het jaar is georganiseerd door de Kampeer & Caravan Kampioen. De jury bestaat uit Frits Ronner (Nederlandse Caravan Club), Jan de Laat (Algemeen Dagblad), Paul Descamps (Vakantiekriebels) en Aad van der Poel ( Kampeer & Caravan Kampioen).

Noot voor de redactie;