Politie Gelderland-Midden

Arnhem Veluwezoom

---

Arnhem - verdachte van truc met hondje aangehouden
Publicatiedatum: 20-01-2005

De politie heeft woensdagmiddag een 32-jarige Arnhemmer in zijn woonplaats aangehouden op verdenking van poging tot diefstal. De man werd woensdagmiddag op de J.P. Heijestraat aangehouden, kort na een melding dat de man in de buurt langs deur zou zijn geweest met het verhaal dat zijn hondje zoek was. Een bewoonster, die de man aan de deur had gehad, waarschuwde direct de politie omdat zij uit de krant had vernomen dat eerder al vrouwen waren bestolen nadat een man met een dergelijk verhaal aan de deur was geweest. Bij een andere vrouw uit de wijk Geitenkamp was de man wel binnen geweest maar bleek er niets gestolen. De politie had die dag al twee eerdere meldingen gehad uit de wijk Geitenkamp, waar een man langs de deuren was geweest met een soortgelijk verhaal. Nadat de politie was gewaarschuwd zag een surveillance van de Koninklijke Marechaussee een man lopen die aan de persoonsbeschrijving voldeed. De man werd vervolgens overgedragen aan de politie.

De recherche onderzoekt nu of de man ook in aanmerking komt voor een tiental andere zaken in Arnhem, Velp en Duiven. In die gevallen waren er vooral oudere vrouwen bestolen nadat er een man aan de deur geweest was die het verhaal op hing dat zijn hondje was weggelopen. De man vroeg steeds of hij in de tuin mocht kijken of het diertje zich daar ophield. Daarbij werd ook in de woning rondgekeken. Pas later merkten de slachtoffers dat ze waren bestolen. De verdachte Arnhemmer is ingesloten.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Arnhem - joyriding eindigt met aanrijding

Publicatiedatum: 20-01-2005

De politie heeft woensdagavond nabij de Huissensestraat in Arnhem een 19-jarige Westervoorter aangehouden op verdenking van joyriding. Aan de aanhouding was een achtervolging vooraf gegaan waarbij door de Westervoorter meerdere verkeersovertredingen werden gepleegd. De achtervolging eindigde toen de man de macht over het stuur verloor en tegen een trolleymast botste.
Surveillerende agenten zagen de Westervoorter rond half twaalf rijden over de Huissensestraat in een BMW. Het kenteken van de wagen bleek als gestolen te zijn opgegeven, waarop de agenten een controle wilden instellen. De bestuurder van de BMW ging er vervolgens met gedoofde lichten vandoor via de Hofsingel. Via de wijk Het Duifje ging de rit weer richting Huissensestraat. Ter hoogte van de Drieslag verloor de man de macht over het stuur en botste tegen een trolleymast. Daarop zag de bestuurder kans te voet weg te komen. Op een parkeerplaats achter het winkelcentrum kon hij door de agenten worden aangehouden. De wagen bleek hij te hebben gestolen van zijn vader. Die bleek echter niet te weten dat de zoon de wagen had meegenomen en had aangifte gedaan van diefstal van de auto. De Westervoorter is voor verder onderzoek ingesloten.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Arnhem - Arnhemmers verdacht van mishandeling fietser
Publicatiedatum: 20-01-2005

Drie Arnhemmers (één van veertien en twee van zestien jaar) zijn woensdagavond op de Ir. J.P. van Muijlwijkstraat in hun woonplaats aangehouden op verdenking van mishandeling van een fietser. Het slachtoffer, een 22-jarige plaatsgenoot van de verdachten, reed rond half acht onder het spoorwegviaduct door bij het Velperpoortstation. Tijdens het rijden kwam de fietser ongelukkigerwijs ten val, waarop enkele jongeren die langs de kant van de weg zaten opmerkingen zouden hebben gemaakt. De fietser reageerde terug en wilde zijn toch voortzetten. Plotseling werd de fietser naar eigen zeggen geslagen en geschopt door drie jongeren. De fietser raakte daarbij niet gewond. Toen hij even later enkele agenten tegenkwam meldde hij het voorval, waarop de agenten naar de opgegeven plaats gingen. Daar werd het verdachte trio op aanwijzen van het slachtoffer aangehouden. De drie verdachten zijn na verhoor weer vrijgelaten. Ze hadden de mishandeling ontkend. De politie maakt proces-verbaal op.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Arnhem - tientallen bonnen bij overlastcontrole
Publicatiedatum: 20-01-2005

De Arnhemse politie heeft woensdagmiddag en -avond bij een controle tegen overlastbestrijding rondom de Steenstraat 97 bekeuringen uitgedeeld. Een groot deel daarvan (56) was voor parkeerovertredingen. Daarnaast werden er bekeuringen uitgedeeld voor andere verkeersovertredingen zoals rijden zonder gordel, rijden zonder bromfietscertificaat en het rijden op een brommer beneden de zestien jaar. Ook voor wildplassen werden bekeuringen uitgedeeld. Bij de controles werden in totaal vijf personen aangehouden wegens onder meer belediging, openlijke geweldpleging (zie persbericht elders op deze pagina). Ten slotte werd één persoon aangehouden die niet was teruggekeerd na verlof uit de gevangenis.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Arnhem - hennepkwekerij in bedrijfspand ontmanteld
Publicatiedatum: 20-01-2005

In een bedrijfspand aan de Brouwerijweg in Arnhem heeft de politie woensdag een hennepkwekerij aangetroffen en ontmanteld. Klachten uit de buurt over stankoverlast waren de aanleiding om een onderzoek in te stellen. Agenten stuitten in het pand op ruim 360 planten en kwekerijapparatuur. Alle aangetroffen goederen werden in beslag genomen en zijn later vernietigd. Daarnaast bleek er illegaal stroom te worden afgetapt. Door het energiebedrijf is de stroommeter meegenomen en de stroom afgesloten. Door de politie zijn nog geen aanhoudingen verricht. Wel wordt nog onderzocht wie verantwoordelijk moet worden gehouden voor de hennepkwekerij.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Arnhem - 125 bonnen bij verkeersactie in Arnhem-Zuid
Publicatiedatum: 20-01-2005

De politie van de unit Arnhem-Zuid heeft woensdag in samenwerking met het verkeershandhavingsteam 125 bonnen uitgedeeld bij verkeerscontroles. Het doel van de controle was het vergroten van de verkeersveiligheid in de wijken. De politie controleerde tussen 07.00 en 14.00 uur onder meer op snelheid, gordel- en helmgebruik en verlichting. De meeste bonnen, 38 stuks, was voor het rijden zonder autogordels. Maar ook voor snelheid werd een aanzienlijk aantal bekeuringen uitgedeeld: 32 stuks. Bij de snelheidscontroles werd een hoogst gemeten snelheid genoteerd van 114 km/u op een weggedeelte waar maximaal 70 was toegestaan. De overige overtredingen, waarvoor bekeurd werd waren onder meer rijden op opgevoerde brommers (10), verlichting (20) en technische mankementen. Bij de contoles werd van een bestuurder ook een wapenstok afgenomen die hij in de auto had. De politie controleerde op onder andere de Marga Klompélaan, Burgemeester Matsersingel, Koppelstraat, Huissensestraat en Batavierenweg. Er werden in totaal 12 agenten ingezet.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Gelderland-Midden