Politie Noord- en Oost Gelderland


* Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland.

* District IJsselstreek


P E R S B E R I C H T


POLITIEDISTRICT IJSSELSTREEK


20 januari 2005


Twello - Rijbewijs kwijt

Een 21 jarige automobilist uit Twello moest woensdagavond zijn rijbewijs inleveren. Een passant meldde rond 22.30 uur dat aan de Burg. V.d. Feltzweg een auto uit de bocht was gevlogen. Door de politie werd de auto aangetroffen, maar de bestuurder was verdwenen. Hij werd aan de Binnenweg lopend aangetroffen en aangehouden. Bleek dat hij had gedronken en hij blies op het politiebureau 1,7 prom. Hierop werd zijn rijbewijs ingevorderd en de politie maakt proces verbaal op.


Eerbeek - airbags gestolen !


In de nacht dinsdag op woensdag werd in zeker negen auto's ingebroken. Dit gebeurd in de volgende straten: Rozenstraat, Huygenslaan, Vermeerstraat, Rembrandtlaan, Klossterstraat, Ruijgenbosweg, Jan Mankesstraat, de HA Lorentzstraat en JH van 't Hoffstraat. Het was de dieven te doen om de airbags en daarbij hadden ze het niet alleen voorzien op de airbag in het stuur, maar ook die aan de passagierskant. Uit alle auto's werden de airbags weggenomen. De politie stelt een onderzoek in.


Terwolde - Drankrijder betrapt


Agenten hebben in de nacht van woensdag op donderdag bij controle op de Twelloseweg een 27 jarige bestuurder van een snorfiets betrapt op het rijden onder invloed van alcohol. De man blies 1,0 prom en de politie maakt proces verbaal op.


Zutphen - 13 bestuurders te snel


Agenten hebben woensdagavond bij controle op de N314 13 bestuurder betrapt op te hard rijden. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 126 km. Er is hier 80 km toegestaan.


Zutphen - Fietsverlichting niet in orde


Woensdagochtend werd gecontroleerd op het gebruik van de fietsverlichting. Van 9 fietsers was de verlichting niet in orde en zij kregen een boete.


Brummen / Eerbeek - Controles tijdens afwezigheid


De politie wil mensen er op wijzen dat het mogelijk is om tijdens afwezigheid en/of vakantie om toezicht te vragen. Dit kan gemeld worden op het politiebureau. De politie zal dan op verschillende tijdens controleren.


EINDE BERICHTEN


Nadere informatie:

Politievoorlichting

Anton de Ronde

055 - 548 60 52



---- --