Politie Zuid-Holland-Zuid

20/01 Alblasserwaard en Vijfheerenlanden

20-01-2005 - Persberichten district II

FIETSER OVERVALLEN EN BEROOFD; GETUIGEN GEZOCHT ALBLASSERDAM De politie is op zoek naar mensen die iets gezien hebben of meer weten van de brute beroving van een 68-jarige man op 18 januari j.l. op het Wilgenplein.
De man stapte omstreeks 19.25 uur op de fiets nadat hij een café had bezocht in het Makadocenter. De man fietste over de Wilgenlaan in de richting van het Wilgenplein. Ter hoogte van een voormalige bank sprongen twee jonge mannen van achter een muurtje vandaan en sloegen de man met een fles op het achterhoofd. De fietser kwam ten val waarna er een schermutseling ontstond. Het slachtoffer werd beroofd van zijn portemonnee waarin zon 1000 euro zat. Het slachtoffer had een hoofdwond en moest in het ziekenhuis worden behandeld. De daders verdwenen te voeten in de richting van de Ieplaan, waar ook de bibliotheek is gelegen.
De politie in Alblasserdam verzoekt mensen die iets gezien hebben of meer weten contact op te nemen via 0900-8844 (lokaal tarief)

VEELPLEGER WEER ACHTER DE TRALIES
GORINCHEM De politie heeft dinsdagavond 18 januari een veelpleger in de kraag gegrepen die een fles korenwijn had gestolen uit een restaurant aan het Zusterhuis in Gorinchem. De 34-jarige man was via de achterzijde van het restaurant naar binnen gegaan via een niet afgesloten deur. Uit de koelkast in het restaurant pakte hij de fles en liep naar buiten. De eigenaar van de zaak pakte de fles op straat af waarna de politie werd ingeschakeld. De man is ingesloten.

NOG TWEE JONGENS AANGEHOUDEN VOOR MISHANDELING
SLIEDRECHT De politie heeft op woensdagmiddag 19 januari nog twee jongens van 16 en 18 jaar opgepakt op verdenking van betrokkenheid bij een mishandeling van een 16-jarige jongen uit Dordrecht op 9 januari j.l. Het slachtoffer was die zaterdagnacht wezen stappen met vrienden toen ze werden aangesproken door een paar jongens . Een van hen greep het slachtoffer vast en rukte een ketting van zijn nek. De jongen schrok zo dat hij in eerste instantie wegrende. Toen hij even later terugging om te kijken waar zijn ketting was, werd hij op de Rembrandtlaan mishandeld. Op woensdagochtend 19 januari werden ook al twee jongens van 16 en 17 jaar uit Sliedrecht aangehouden.

RUZIE
GORINCHEM De politie heeft woensdagmorgen 19 januari drie jongen van 14, 15 en 16 jaar uit Gorinchem en Werkendam aangehouden op verdenking van bedreiging en wapenbezit. Twee groepjes jongelui hadden aan de Hoefslag al langere tijd ruzie met elkaar. Een aantal bedreigden elkaar met messen en fietskettingen. Zij zijn nu aangehouden. Er raakte niemand gewond.

DOORGEREDEN NA AANRIJDING
GIESSENBURG Op woensdag 19 januari omstreeks 16.10 uur is op de Kerkweg in Giessenburg een 17-jarige meisje uit Vuren op haar scooter van achteren aangereden door een personenauto. De bestuurder reed na de aanrijding door. Het meisje viel met haar scooter. Ze raakte gewond aan haar knie, haar scooter werd beschadigd. Het slachtoffer reed aan de rechterzijde van de Kerkweg in de richting van de kruising. Toen zij wilde voorsorteren om linksaf het fietspad op te gaan, werd ze van achteren aangereden door iemand in een auto. Mochten er mensen zijn die iets gezien hebben of meer weten van dit ongeval dan kunnen zij contact opnemen met de Politie Zuid-Holland-Zuid via 0900-8844 (lokaal tarief)

VROUW OPGELICHT
SLIEDRECHT Een 74-jarige vrouw uit Sliedrecht is op woensdagmorgen 19 januari het slachtoffer geworden van een oplichter. Een keurig geklede man kwam bij haar aan de deur in de Cort van der Lindenlaan en deed zich voor als bankmedewerker. Hij deed alsof hij de vrouw kwam helpen met haar bankpasje. De vrouw gaf haar bankpas en pincode aan de man waarna hij verdween. Even later was er 1000 euro van haar rekening verdwenen. De rekening is geblokkeerd. De politie onderzoekt de zaak.