Dienstenbond CNV

Archief

CRH - Harmonisatie arbeidsvoorwaarden
20-01-2005

September 2004 zijn Van Neerbos Bouwmaterialenhandel en Cementbouw Bouwmaterialenhandelsbedrijven samengevoegd. Beide bedrijven hebben hun eigen secundaire arbeidsvoorwaarden. De afgelopen maanden is er onderhandeld met de vakbonden en ondernemingsraad om beide regelingen in één regeling samen te voegen. Wij vragen u te stemmen of u akkoord kunt gaan met het resultaat.

Onlangs heeft de CNV Dienstenbond u een stemformulier toegezonden met betrekking tot het verlengen van het sociaal plan. Er zijn op dit voorstel geen tegenstemmen binnengekomen en het sociaal plan is dan ook verlengd met drie maanden tot 1 april 2005.

Door de samenvoeging van Van Neerbos met Cementbouw zijn er nu twee arbeidsvoorwaardenregelingen binnen één bedrijf. De directie van CRH wil naar één regeling voor alle medewerkers. Tijdens de onderhandelingen die daarover zijn gevoerd is er gestreefd naar een voor alle werknemers evenwichtig pakket. De bedoeling is om mogelijke verbeteringen en verslechteringen van onderdelen van het arbeidsvoorwaardenpakket tegen elkaar te laten wegvallen. Een voorbeeld zou kunnen zijn dat de telefoonkostenvergoeding bij van Neerbos is verlaagd naar het niveau van Cementbouw, maar dat de algemene onkostenvergoeding bij Van Neerbos daarentegen is verhoogd naar het niveau van Cementbouw. Uiteindelijk is het de bedoeling dat werknemers zo min mogelijk nadelige gevolgen ervaren. Gaan individuele werknemers er toch op achteruit, dan is er een overgangsregeling.

Bij de onderhandelingen is de ondernemingsraad betrokken geweest waardoor ook veel punten uit de praktijk zijn toegevoegd. Het plan zoals het er nu ligt is voor de werkgever duurder dan de huidige regelingen. Als bijlage treft u het voorstel aan zodat u kunt bekijken wat de gevolgen voor u zullen zijn. Gezien de volledigheid van het voorstel en de naar onze mening goede afwegingen die zijn gemaakt, stellen wij u voor om akkoord te gaan met het voorstel.

Mocht u nog vragen of opmerkingen hebben, dan kunt u contact opnemen met bestuurder Harrie de Vaan. U kunt hem bereiken op telefoonnummer (010)2651111 of per e-mail op het adres h.devaan@cnvdibo.nl