Politie Gelderland-Midden

Rivierenland

---

Zetten - ramkraak in drogisterij

Publicatiedatum: 20-01-2005

Bij een ramkraak in een drogisterij aan de Hoofdstraat in Zetten is in de nacht van woensdag op donderdag door onbekenden een hoeveelheid cosmetica-artikelen buitgemaakt. Buurtbewoners werden rond half twee opgeschrikt door kabaal. Korte tijd later bleek dat de daders met een auto de gevel van de zaak hadden geramd en er met de buit vandoor waren gegaan. Door de politie is nog enige tijd in de omgeving naar de daders gezocht, maar dit bleek tevergeefs. De gevel van de zaak had aanzienlijke schade opgelopen.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Elst - Elstenaar aangehouden na huiselijk geweld
Publicatiedatum: 20-01-2005

De Elster politie heeft woensdagavond na een melding van huiselijk geweld een 44-jarige inwoner van die plaats aangehouden. De man wordt ervan verdacht zijn 41-jarige echtgenote bij een huiselijke ruzie te hebben mishandeld. Buurtbewoners waarschuwden de politie nadat ze gezien hadden dat de vrouw op kennelijke hardhandige wijze de woning werd binnengetrokken. De vrouw zou daarbij om hulp geroepen hebben. Agenten gingen vervolgens poolshoogte nemen op het adres van het paar. De vrouw bleek enkele verwondingen in het gezicht te hebben en verklaarde zojuist door haar man te zijn geschopt. De man werd hierop aangehouden en is voor verhoor ingesloten.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Andelst/Herveld - reeks autokraken

Publicatiedatum: 20-01-2005

In Andelst en Herveld hebben zich in de nacht van woensdag op donderdag een reeks autokraken voorgedaan. Bij de politie zijn tot op donderdagochtend twaalf aangiftes binnengekomen van gedupeerden. In Andelst werd ingebroken in geparkeerde auto's op onder meer het Nassaupark, de Wilhelminastraat, Kortestraat, Willem Alexanderstraat en Verlengde Emmastraat en bedroeg het totaal aantal inbraken tot dusver acht. In Herveld waren dat er tot dusver vier en werd ingebroken in geparkeerde auto's aan de Leliestraat. In de meeste gevallen werden autoradio's buit gemaakt, maar in enkele gevallen was het ook bij een poging gebleven waarbij weliswaar schade was veroorzaakt. De politie stelt een onderzoek en doet daarbij een beroep op eventuele getuigen, die mogelijk iets verdachts hebben gezien of gehoord dat in verband met de autokraken kan worden gebracht. Voor informatie kan men terecht bij de politie via 0900-8844 of in het politiebureau aan de Eshofsestraat in Elst. Overigens adviseert de politie geen waardevolle goederen in geparkeerde auto's achter te laten. Daarmee kunnen autobezitters de kans op auto-inbraken verkleinen. Niets erin...niets eruit, zo luidt het devies.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Elst - verdachten van oplichting via Internet weer vrij
Publicatiedatum: 20-01-2005

De drie verdachte jongeren, die afgelopen maandag door de politie in Elst waren aangehouden op verdenking van oplichting via Internet zijn weer op vrije voeten. Het trio, een veertienjarige jongen uit Elst en een vijftienjarige jongen en meisje uit Arnhem, heeft bekend. Volgens de politie gaat het om een zestal zaken, waarbij voor enkele honderden euro's was buitgemaakt. Het verdachte trio zou via een veilingssite op Internet goederen te koop hebben aangeboden. Aspirant-kopers lieten zich door de advertenties overhalen en maakten geld over, waarna er door het trio lege dozen of dozen met rommel werden opgestuurd. De buit was opgegaan aan snacks en spelletjes. De door de politie in beslag genomen computers van het drietal worden nog wel nader onderzocht. De jongeren zijn woensdag vrijgelaten en aan hun ouders overgedragen. Ook inventariseert de politie nog een aantal aangiftes. De politie maakt proces-verbaal op. Justitie zal zich over het verdere lot van de jongeren buigen.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Duiven - auto te water na aanrijding

Publicatiedatum: 20-01-2005

Na een verkeersongeval op de autosnelweg A12 bij Duiven is woensdagmiddag een auto te water geraakt. De bestuurder van de auto, een 52-jarige vrouw uit Arnhem, was daarbij met de schrik vrij gekomen. Het ongeval gebeurde rond het middaguur, toen een chauffeur van een trekker met oplegger, een 30-jarige man uit Holten, van rijstrook wisselde. Daarbij zag hij de rechts naast hem rijdende Arnhemse kennelijk over het hoofd. Tussen beiden ontstond een aanrijding, waarbij de Arnhemse met haar auto van de weg raakte en in een naast de weg gelegen sloot belandde. De vrouw had op eigen gelegenheid uit de wagen weten te komen en bleek ongedeerd. Haar auto was rondom beschadigd en had ook waterschade opgelopen.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Gelderland-Midden