Politie Zuid-Holland-Zuid

20/01 Dordrecht en Zwijndrechtse Waard

20-01-2005 - Persberichten district I

INBRAAK IN CAFÉ
DORDRECHT In een horecagelegenheid aan de Korte Kalkhaven is tussen 17 januari 17.00 uur en 18 januari 14.30 uur ingebroken. De dader (s) kwam binnen via de achterdeur en wist een deur te forceren naar de keuken. Binnen werd een onbekend bedrag uit de kassalade meegenomen, er werden sleutels uit een sleutelkastje weggenomen, evenals een envelop met daarin 140 euro. Ook werd een geldwisselkastje opengebroken waaruit 500 euro werd meegenomen. Ook een speelautomaat moest het ontgelden. Het bedrag wat daaruit is meegenomen, is onbekend. De politie heeft een onderzoek ingesteld.

DIEF BELT VOOR 1300 EURO MET GESTOLEN MOBIEL
DORDRECHT Een 50-jarige man uit Dordrecht weet nu al dat hij deze maand een hele hoge telefoonrekening wat betreft zijn mobieltje zal hebben. De man zat op vrijdagavond 14 januari in een café aan het Van Oldenbarneveltplein toen vermoedelijk zijn mobiele telefoon uit zijn jaszak werd gestolen. De man kwam hier op maandag 17 januari achter toen hij gebeld werd door het telecombedrijf. Er bleek met zijn telefoon voor 1300 euro naar het buitenland te zijn gebeld De man heeft aangifte gedaan. De politie onderzoekt de zaak.

INBRAAK
DORDRECHT In een woning aan de Bilderdijkstraat is op 19 januari tussen 06.00 en 16.00 uur ingebroken. De dader(s) kwam binnen door de achterdeur te forceren. Er werd een computer, een internetbox en een portemonnee meegenomen. Hoeveel geld hierin zat, is onbekend. De politie heeft een onderzoek ingesteld.

BILLENKNIJPER GEPAKT
DORDRECHT Een 42-jarige man aan Dordrecht is op dinsdagmiddag 18 januari in de kraag gevat door een beveiligingsbeambte nadat hij in een winkel aan de Voorstraat een 21-jarige vrouw uit Zaandam in de billen had geknepen. De vrouw stond gebukt portemonnees te bekijken terwijl de man langsliep. Hij kon zich niet beheersen. Tegenover de politie verklaarde hij dat hij dacht dat de vrouw een vriendin was. De man is na verhoor door de politie heengezonden met een dagvaarding.