Politie Twente

Persberichten Politie Twente

Aanrijding met letsel

Twee auto's zwaar beschadigd

Losser

Woensdag 19 januari omstreeks 18.10 uur reed een 53 jarige fietser (Losser) over de Oldenzaalsestraat in de richting van Glane. De fietser stak plotseling de straat over op het moment dat een 20 jarige bestuurder (Enschede) van een personenauto hem achterop kwam en dicht genaderd was. De bestuurder remde af en probeerde de fietser te ontwijken. De fietser werd geschept en viel op de weg. Hij raakte hierbij licht gewond. De bestuurder van de auto kwam na de aanrijding tot stilstand tegen een aan de overkant van de weg geparkeerde auto, eigendom van een 45 jarige inwoonster van Losser. Beide auto's werden zodanig beschadigd dat deze zijn afgesleept en de beide kentekens ingevorderd zijn. De fietser bleek onder invloed. Blaastest leverde een resultaat op van 0,7 promille. De afdeling verkeersondersteuning stelt een nader onderzoek in naar de toedracht van de aanrijding. (05-008445)

Diefstal

Ook hortensia's in gem. Tubbergen en Goor moeten het ontgelden

Tubbergen

Op meerdere adressen in de gemeenten Tubbergen en Hof van Twente de knoppen uit de hortensiastruiken geknipt. De dieven zijn o.a. geweest aan de Uelserweg in Mander, de Mozartstraat te Tubbergen,de Kooidijk en de Wegdammerweg in Markelo, de Meerdam en de Gossinkweide in Goor. In veel van de gevallen werden van meerdere struiken de knoppen er uit geknipt. Getuigen die iets verdachts hebben gezien worden gevraagd contact op te nemen met de politie Twente 0900-8844.

Vernieling

Onderzoek afgerond, meerdere jongeren aangehouden

Hengelo

In de periode tussen oktober en december 2004 hebben er verschillende ruitvernielingen plaats gevonden aan een woning aan de Oldenzaalsestraat. Op basis van o.a. getuigenverklaringen en signalementen is een nader onderzoek ingesteld. In eerste instantie werden begin januari vier verdachten uit Hengelo en een leeftijd van 13, 15 (2x) en 16 jaar aangehouden. De verdachten werden in verzekering gesteld en uit hun verklaringen bleek dat zij buiten de vernieling van de ruiten ook veel andere strafbare feiten hadden gepleegd. Ook bleek de groep groter te zijn. Gedurende het onderzoek zijn nog drie jongeren van 14, 15 en 17 jaar gehoord in verband met hun mogelijke aandeel in de vernielingen en diefstallen. Zij bekenden ruitvernielingen van woningen aan de Topweg en de Zaagstraat te Hengelo, vernieling van ruiten aan de scholen de Meent en de Schothorst. Ook bekenden de verdachten meerdere keren winkeldiefstal te hebben gepleegd. Drie verdachten bekenden ook een groot aantal vernielingen aan geparkeerde auto's. Hierbij werd met name tegen spiegels getrapt die daardoor omklapten en afbraken. De schade die door hen is aangericht is niet geheel duidelijk, omdat niet van alle winkeldiefstallen en vernieling aangiften zijn. De verdachten zijn na verhoor in vrijheid gesteld en zij zullen zich binnenkort moeten verantwoorden. (04-155044)

Schennispleging

Verdachte man verplaatst zich op een fiets

Oldenzaal

Door een getuige werd op woensdag 19 januari omstreeks 14.30 uur gemeld dat een man schennis pleegde ten overstaan van een groepje kinderen aan de Zilverschoon in Oldenzaal. De man had de kinderen aangesproken en gevraagd naar een toilet in de buurt. Hierna was hij op korte afstand en in het gezichtsveld van de kinderen gaan urineren. Een getuige sprak de man aan, die er tussenuit ging op een fiets. Meerdere surveillance-eenheden hebben in de onmiddellijke omgeving een onderzoek ingesteld, doch de man wist te ontkomen. Het betreft een man met een leeftijd van ca 35 jaar oud, hij droeg een donkere muts en verplaatste zich op een donkere damesfiets.(05-008276)

Autobrand

Sprake van brandstichting

Oldenzaal

Woensdag 19 januari omstreeks 21.10 uur werd een autobrand gemeld aan de Westwal. Ook de brandweer was reeds ter plaatse en een geparkeerde auto brandde aan de rechterzijkant. Brandweer bluste de brand. Uit een eerste onderzoek blijkt er sprake van vermoedelijke brandstichting. De auto is voor technisch onderzoek overgebracht naar het politiebureau. De auto is eigendom van een 54 jarige Hengelose. Eerder op de avond was er een containerbrand aan de Langestraat. Door de agenten zijn hier sporen veiliggesteld die voor nader onderzoek gebruikt gaan worden.

Graffiti

Verdachte aangehouden

Enschede

Woensdag 18 januari omstreeks 18.20 uur wordt door getuigen gemeld dat er jongens bezig zijn met het bespuiten van muren in het tunneltje aan de Haaksbergerstraat. Politieagenten zien drie jongeren in de directe omgeving, die er onmiddellijk tussenuit gaan. Eén van de verdachten, een 16 jarige Enschedeer meldde zich even later en hij werd aangehouden. De twee fietsen die ter plaatse stonden zijn meegenomen naar het bureau. De verdachte is in verzekering gesteld en een nader onderzoek volgt. (05-008404)

Hennepkwekerij

Apparatuur en plantjes in beslag genomen

Enschede

Bij een onderzoek in een woning aan de Espoortstraat werd buiten de deur al een behoorlijke henneplucht waargenomen. Bij nader onderzoek werd een carrousel aangetroffen, waarin planten hingen te drogen. In totaal hingen 80 planten te drogen. In de woning werden op andere plekken nog ruim 190 planten aangetroffen. De planten zijn in beslag genomen en inmiddels vernietigd. De stroom werd illegaal afgetapt. Naar de eigenaar wordt een nader onderzoek ingesteld. (05-007929)

Inbraak in winkel

Camera's en GSM's weggenomen

Enschede

Woensdagmorgen om 06.20 uur vond er een inbraak plaats in een winkel aan de Oliemolensingel. De toegangsdeur werd vernield met een personenauto en in de winkel werd een vitrine opengebroken. Uit deze vitrine werden digitale camera's en gsm's weggenomen. Na de inbraak zijn de verdachten weer weggereden. Bij de inbraak werd op basis van getuigenverklaringen gebruik gemaakt van een witte personenauto. Deze auto, een Honda Logo is bij een inbraak op 8 januari 2005 in een woning aan de Wolferlanden te Enschede weggenomen. De auto werd op woensdag avond aangetroffen op de Persuesstraat te Hengelo. De auto stond hier geparkeerd. Agenten posten in de onmiddellijke omgeving van de auto en omstreeks 20.45 kwamen twee personen aanlopen die gebruik van de auto wilden maken. De beide mannen, een 23 jarige Hengeloer en een 37 jarige Enschedeer werden aangehouden en ingesloten. Nader onderzoek volgt. De auto is voor technisch onderzoek overgebracht naar het politiebureau. Op dit moment is nog niet duidelijk wat de waarde is van het gestolen goed. (05-008062)

Winkeldiefstal

Twee personen aangehouden

Nijverdal

Medewerkers van een winkel aan de Grotestraat in Nijverdal betrapten op woensdag 19 januari omstreeks 16.20 uur twee mannen bij het wegnemen van make-up artikelen. Zij maakten hierbij gebruik van een tas. In totaal werd voor ruim E 700,- weggenomen. De mannen gingen er tussenuit en werden even later door agenten gesignaleerd op de Grotestraat nabij een snackbar. Eén van de mannen ging de snackbar binnen en werd daar aangehouden. Hij was in het bezit van een tas, die zodanig geprepareerde was dat het alarm bij winkelingangen niet zou reageren. De tweede man werd voor een etalage aan de Grotestraat aangehouden. De beide mannen, 20 en 24 jaar oud zijn woonachtig in Tiblisi. Bij de aanhouding werd niet de tas aangetroffen die gebruikt is bij de diefstal. Het vermoeden bestaat dat de verdachten kans hebben gezien deze tas in de omgeving te verstoppen. Door de politie is in de omgeving gekeken, doch de tas werd niet aangetroffen. Getuigen die deze tas, een groene, aantreffen worden verzocht contact op te nemen met de politie Twente 0900-8844. (05-008361)

Tanken zonder te betalen

Stadswachten treffen de auto aan

Almelo

Een bestuurder van een personenauto tankte op woensdag 19 januari omstreeks 20.50 bij een station aan de H.R. Holstlaan. Zonder te betalen ging de man weer weg. Surveillerende stadswachten zagen de auto staan aan de Goeman Borgesiusstraat. De eigenaar van de auto, een 34 jarige Almeloer werd aangehouden en ingesloten. De gebruikte auto is niet verzekerd en niet gekeurd. Hier zal een ander onderzoek naar volgen. Regen de verdachte wordt pv opgemaakt. (05-008449)

Mishandeling

Man misdraagt zich in horecagelegenheid

Almelo

Donderdag 20 januari omstreeks 01.15 uur werden problemen gemeld met een bezoeker van een horecagelegenheid aan de Laan van Iserlohn in Almelo. De man gedroeg zich vervelend ten opzichte van bezoekers. Medewerkers vorderden de man het gebouw te verlaten . Hieraan voldeed de man niet waarna hij naar buiten werd gezet door medewerkers. Een van de medewerkers, een 21 jarige Almeloer werd hierbij door de verdachte, een 21 jarige Eindhovenaar geslagen. De verdachte is aangehouden en is ingesloten. In verband met zijn drankgebruik is in eerste instantie ter ontnuchtering ingesloten. Tegen de man wordt pv opgemaakt. (05-008492)

Verlichtingscontrole

32 Fietsers bekeurd

Almelo

Op woensdag 19 januari werd er in de ochtend gecontroleerd op het gebruik van fietsverlichting door de scholieren van de Sluiskade Noordzijde. De verlichting is enige weken geleden gecontroleerd op school en hierbij is de leerlingen medegedeeld dat controle zou gaan plaats vinden. Ondanks deze waarschuwing en controle werden nog 32 mensen bekeurd voor het niet voeren van de vereiste verlichting. Niet alle bekeurden waren leerlingen van de school. Ook werden enkele bromfietsbestuurders gecontroleerd. Eén van de bestuurders had een opgevoerde bromfiets, één geen bromfietscertificaat en één voerde onterecht een oranje plaaat. (05-008071)

Aanhouding

De politie Twente heeft een 33 jarige man uit Nijverdal aangehouden voor bedrijfsinbraak.

Hellendoorn

De politie Twente heeft op woensdagochtend 19 januari 2005 een 33 jarige man uit Nijverdal aangehouden. Na een onderzoek van de politie Twente is gebleken dat de man betrokken is geweest bij een bedrijfsinbraak op 6 september 2004. Deze bedrijfsinbraak zou zijn gepleegd bij een hotel-cafe-restaurant aan de Dorpsstraat te Hellendoorn. De verdachte is voor nader onderzoek ingesloten. (05-110651).

Naam Harrie Holslag: 053-4555588


---- --