PERSBERICHT - 2005-01-20

Na Istrië nu ook aanbod van bestemmingen in Dalmatië

Sunweb komt met tweede charter naar Kroatië

Naar aanleiding van de groei van 25% in eigen reizen naar Kroatië heeft Sunweb Vliegreizen besloten een tweede charter in te zetten met transavia.com. Vanaf juli wordt er wekelijks naar Zadar gevlogen. Sunweb Vliegreizen is de enige touroperator die deze charter aanbiedt. De vliegtijd bedraagt ongeveer 2 uur.

Al jaren biedt Sunweb Vliegreizen in Kroatië de regio Istrië aan. Naar aanleiding van de stijging aan boekingen naar Istrië, met de wekelijkse chartervlucht op Pula, zijn nu ook enkele tientallen hotels en appartementen in Dalmatië ingekocht. Het aanbod varieert van eenvoudige appartementen in Novalja tot een luxe all-inclusive hotel in Zadar.

Dalmatië is het langste deel van de Kroatische kust (langs de Adriatische zee) en wordt gekenmerkt door de grillige kustlijn. De streek is rijk aan berglandschappen, uitgestrekte bossen, fijne kiezelstranden, pittoreske dorpjes, historische steden en ontelbare eilandjes. Kroatië telt 8 natuurparken, waarvan er 5 in Dalmatië liggen. Dalmatië biedt dus genoeg mogelijkheden voor iedere natuur-, cultuur- en strandliefhebber.

De laatste jaren is het Nederlandse toerisme naar Kroatië sterk stijgend. In 2004 groeide de Nederlandse markt met maar liefst 19 procent. Het aantal Nederlandse bezoekers aan Kroatië kwam hiermee uit op ruim 210.000. Voor 2005 verwacht het kroatisch verkeersbureau opnieuw een groei van 15%.

Het toeristisch beleid van Kroatië is er op gericht het onbedorven karakter van het land nu en in de toekomst te behouden. Bestaande accommodaties worden gerestaureerd en het aantal nieuwbouwprojecten wordt beperkt. Dit alles zorgt ervoor dat de zee van Kroatië tot de schoonste van Europa behoort en de kustgebieden niet worden verstoord door massatoerisme en hoogbouw.

Sunweb Vliegreizen biedt als enige Nederlandse touroperator vliegreizen op Zadar aan. Op www.sunweb.nl is het aanbod van Sunweb Vliegreizen te bekijken en te boeken. Op deze site is 24 uur per dag informatie over de beschikbaarheid in de accommodaties te checken.

Lees ook: Sterke toename Nederlands toerisme Kroatië