Ingezonden persbericht


WESTERN DIGITAL INTRODUCEERT MINIATUUR-HARD DRIVES VOOR CONSUMENTENELEKTRONICA

Hard drive van 1-inch met 6GB in tweede kwartaal 2005 op de markt

Amsterdam, 20 januari 2005 - Western Digital Corp. (NYSE: WDC) gaat zich ook richten op de markt voor miniatuur-hard drives. Het bedrijf komt daarmee tegemoet aan de groeiende behoefte van consumenten aan massa-storage. Met een nieuwe serie 1-inch drives speelt Western Digital in op de explosieve groei in het gebruik van uiteenlopende handheld-apparatuur voor consumenten.

Steeds meer applicaties, zoals MP3-spelers, PDA's, digitale camera's en videocamera's, maken gebruik van 1-inch hard drives. De beschikbaarheid van innovatieve roterende magnetische opslag - waaronder 1-inch drives - stimuleert de vraag binnen deze snelgroeiende marktsegmenten. Een goed voorbeeld is de combinatie van digitale video/fotografie en mobiele telefoons.

"De markt voor hard drives tot 2,5-inch wordt grotendeels bepaald door de grote vraag naar MP3-spelers en in de nabije toekomst door de opkomst van multifunctionele mobiele telefoons. Dit zijn groeimarkten voor hard drives", zegt John Monroe, Research Vice-President van Gartner."We zien momenteel een wereldwijde culturele revolutie op het gebied van draagbaar digitaal entertainment. MP3-spelers met een hard drive zijn al heel populair en naar verwachting zal in 2008 minimaal acht procent van de mobiele telefoons een hard drive bevatten. Het ziet er verder naar uit dat er in 2004 meer dan acht miljoen 1-inch hard drives geleverd zijn, terwijl dat aantal in 2003 nog 903.000 was. De totale jaarlijkse groei van de markt voor 1-inch hard drives tot 2008 wordt op meer dan 85 procent geschat."

De eerste miniatuur-hard drive van Western Digital komt naar verwachting in het tweede kwartaal van 2005 op de markt. De 1-inch-producten hebben een rotatiesnelheid van 3.600 RPM en een capaciteit tot 6GB. De drive is uitgerust met een standaard CF II-interface en form factor, waardoor deze naadloos past in miljoenen apparaten die CF-kaarten accepteren. Bovendien garandeert dit de integratie met toekomstige apparatuur. Verder bevat de drive de antiskip-technologie van WD voor het ongestoord afspelen van audio en video. Daarnaast biedt de drive maximale levensduur van de batterij door geavanceerde technieken voor energiebeheer, waarvoor WD patent heeft aangevraagd.

"Onze toetreding tot de markt voor miniatuur-hard drives is gebaseerd op de vraag uit de markt en verbreedt onze marktpositie. Hierdoor zijn we perfect in staat om de omzet- en winstkansen in dit segment te benutten", aldus Tom McDorman, Vice-President en General Manager van de Entertainment Group van WD. "De sub-2,5-inch-markt is een goed voorbeeld van een markt waar grote volumes gecombineerd moeten worden met betrouwbare levering van hoogwaardige producten. We staan bekend om het leveren van topkwaliteit, ons operationeel model en productie-efficiency, waardoor we optimaal inspelen op de behoeften van de huidige en toekomstige klanten in deze markt."

Voor meer informatie over de 1-inch hard drive van WD: www.wdc.com/oneinch.

###

Over WD
Western Digital, één van de marktleiders en eerste spelers in de storage-markt, biedt producten en diensten voor mensen en organisaties die digitale informatie verzamelen, beheren en toepassen. Western Digital produceert kwalitatief hoogwaardige en betrouwbare hard drives met een hoge beschikbaarheid, die data snel beschikbaar maken en goed beschermd houden. Western Digital is opgericht in 1970. De storage-producten worden geleverd aan systeemproducenten en geselecteerde resellers onder de merknaam Western Digital.