Altiris voegt beheersoftware toe aan LCD-monitoren voor bedrijfsomgevingen

Nieuwe beheermodule voor beheer IT-infrastructuur reduceert kosten door beheer-, energie- en anti-diefstal maatregelen

Culemborg, 20 januari 2005 Altiris Inc., (NASDAQ: ATRS) introduceert SmartManage, een in samenwerking met Philips ontwikkelde beheeroplossing voor de zakelijke LCD-monitoren van Philips. De oplossing beperkt kosten voor het beheer van monitoren door het automatiseren van ondersteuning op afstand en inventarisbeheer. Doordat SmartManage beheerders waarschuwt als monitoren uit het netwerk worden gehaald, zijn ze beter beveiligd tegen diefstal. Ook helpt SmartManage bij de implementatie van energiebesparende maatregelen.

Philips LCD-monitoren zijn nu voorzien van de IT asset management software van Altiris. Daardoor worden beeldschermen herkend zodra ze worden aangesloten op het netwerk. Op die manier zijn zij kostenefficiƫnt te beheren. Philips SmartManage automatiseert beheertaken zoals ondersteuning op de werkplek en inventarisatie-audits. Vanuit de webgebaseerde beheerconsole kunnen systeembeheerders instellingen aanpassen, monitoren in- en uitschakelen, resetten tot fabrieksinstellingen, de monitorlocatie controleren, communiceren met eindgebruikers en technische ondersteuning bieden.

Ryan Yeh, senior product manager multimedia flat displays bij Philips: Philips Smart Manage is de eerste ingebouwde beheersoftware voor monitoren die naadloos integreert met een beheeroplossing voor de IT-infrastructuur. IT-personeel is zo in staat de monitoren in het bedrijf beter te beheren. Beheerders van PC s en servers profiteren al een flinke tijd van de IT beheeroplossingen van Altiris, maar met SmartManage is deze functionaliteit nu verder uitgebreid naar monitoren. Altiris heeft al laten zien dat ze kunnen werken met de grote hardware leveranciers, zoals HP, Dell, Fujitsu Siemens Computers en Intel, om in samenwerking met hen de kosten van het beheer van een IT-infrastructuur te verlagen.

Organisaties kunnen SmartManage ook gebruiken voor beveiligingsinstellingen die beheerders waarschuwen wanneer monitoren uit het netwerk worden gehaald. Bovendien helpt SmartManage bij de implementatie van organisatiebrede, energiebesparende maatregelen omdat LCD-monitoren tot 60% minder energie verbruiken dan CRT-monitoren.

Beschikbaarheid
Philips SmartManage is beschikbaar via www.altiris.com/philips. Prijzen en licenties zijn verkrijgbaar via de lokale Philips-dealers.