Gemeente Brunssum

Laatste wijziging 19 januari 2005
Publicaties - 19 januari 2005
nieuw! Begrotingskrant bij u in de bus! nieuw! Vergadering Commissie nieuw! Gratis: Plattegrond Parkstad Limburg! nieuw! Tijdelijke nieuw! Brunssum beste kermisstad van Nederland nieuw! Raadsvergadering van 21 december 2004
Identificatieplicht vanaf 1 januari 2005 Nieuwe cliëntenraad Brunssum Brunssums project voorkomt schooluitval Pas-65 verdwijnt Hondenpoep hoort niet op straat! Brunssum gaat strenger handhaven Alles wat u wilde weten over Brunssum Gemeentegids nu ook op internet Wijkatlas 2004 op internet
Nieuwe Woningwet nieuw! Geen verkeer in de Rembrandtstraat Bouwen zonder vergunning? Blauwe zone bij BMV Bronsheim Is mijn aan- of uitbouw vergunningsplichtig? Route tussen Touwslager De behandeling van uw aanvraag bouwvergunning Gemeente ziet toe op Commissie bewaakt het 'gezicht van Brunssum' Gemeente pakt foutparkeerders in wijken aan
Vul uw bouwaanvraag goed in! Verkeersspreekuur
VEILIGHEID:
U vindt veilig wonen belangrijk?
Gratis: Plattegrond Parkstad Limburg!

Eind januari wordt in heel Brunssum de nieuwe plattegrond van Parkstad Limburg verspreid. U krijgt de plattegrond gratis in uw brievenbus. Op de plattegrond vindt u niet alleen gedetailleerd de straten van Brunssum vermeld, maar ook die van de overige gemeenten in de regio: Heerlen, Kerkrade, Landgraaf, Onderbanken, Simpelveld en Voerendaal. Het is de tweede keer dat de plattegrond verschijnt de eerste keer was in 2002. Bijzonder aan de nieuwe uitgave is de aandacht voor de toeristische attracties in Parkstad Limburg.

De plattegrond Parkstad Limburg wordt huis-aan-huis verspreid. Heeft u een nee-nee sticker op uw brievenbus, dan mag de plattegrond niet bij u bezorgd worden omdat de plattegrond reclame bevat. U kunt in dat geval de plattegrond ophalen bij de balie van het gemeentehuis aan het Lindeplein. U kunt daar terecht op werkdagen van 08.30 tot 12.30 uur en op de woensdag tevens van 13.30 tot 17.00 uur.

De plattegrond Parkstad Limburg is een initiatief van de Regio Parkstad Limburg.

---

Geen verkeer in de Rembrandtstraat

Op zaterdag 22 januari 2005 is geen doorgaand verkeer mogelijk in de Rembrandtstraat. Vanwege rioolwerkzaamheden is een deel van de Rembrandtstraat ter hoogte van het Limburgiaparc opengebroken. De werkzaamheden duren maximaal één dag.

De wijk blijft bereikbaar vanaf de Akerstraat tot aan de Govert Flinckstraat. Het sub-kampje gelegen aan de Rembrandtstraat is die dag alleen via de Rimburgerweg bereikbaar.

---

Brunssum beste kermisstad van Nederland

Brunssum is uitgeroepen tot Kermisstad 2004. Dat gebeurde op zaterdag 15 januari tijdens de 53^e algemene ledenvergadering van de Nationale Bond van Kermisbedrijfhouders (BOVAK) in Apeldoorn. De BOVAK is de grootste kermisbranche-organisatie van Nederland. Namens de gemeente Brunssum nam wethouder Goof Janssen de prijs in ontvangst. Brunssum is de 19^e gemeente die zich met de titel beste kermisstad mag tooien, en, na Echt (1988), Geleen (1990) en Weert (1993), de vierde van Limburg.

De BOVAK kiest sinds 1987 de beste kermisstad van het jaar. Vorig jaar won Purmerend de onderscheiding. Brunssum eindigde de laatste jaren steevast bij de finalisten. Zo eindigde Brunssum in de afgelopen jaren steevast bij de finalisten en behaalde in 1999 zelfs een tweede plaats. De constant hoge notering van Brunssum is bijzonder omdat in deze gemeente, in tegenstelling tot de andere genomineerden, jaarlijks niet een maar twee kermissen worden georganiseerd, waarbij steeds weer een hoog niveau wordt behaald.

Voor de titel Kermisstad 2004 waren in totaal zeven gemeenten genomineerd naast Brunssum ook onder meer Heerlen en Venray. In het jury-rapport prijst de BOVAK-jury de hoge kwaliteit van de kermis in Brunssum: De kermissen in Brunssum zijn uitgegroeid tot aantrekkelijke kermissen. Brunssum streeft niet naar groot, groter, het grootst, maar naar een gezellige kermis. De BOVAK is verder lovend over de kwaliteit van de samenwerking tussen de kermisexploitanten en de gemeente, alsmede van de kwaliteit van het kermisterrein, van de voorzieningen, en van de promotie-inspanningen.

Gezellig, veilig en betaalbaar
Wethouder Janssen gaf in zijn dankwoord aan dat hij de uitverkiezing van Brunssum tot beste kermisstad ziet als een beloning voor de inspanningen van Brunssum om een sociaal kermisbeleid te voeren. Kern van dat beleid is te komen tot een echt, breed volksfeest dat niet alleen gezellig is, maar ook veilig en betaalbaar. Zo berekent de gemeente lage kosten en vraagt lage pachtsommen aan de exploitanten zodat bezoekers profiteren van lage ritkosten en prijzen. Ook is er zowel voor als na het kermisfeest intensief overleg tussen gemeente, kermisexploitanten, omwonenden en ondernemers om knelpunten direct en effectief aan te pakken. Wethouder Janssen benadrukte dat Brunssum dit beleid in de toekomst onverminderd zal voortzetten. We hebben onze zaakjes goed op orde. We zijn trots op wat we hebben. Dit is een fantastische beloning, en een fantastische aansporing om te blijven investeren in een uniek stukje Brunssums volksvermaak.

De voorjaarskermis in Brunssum vindt dit jaar plaats van vrijdag 20 tot en met dinsdag 24 mei, de najaarskermis van vrijdag 30 september tot en met dinsdag 4 oktober. De gemeente Brunssum zal tijdens beide evenementen feestelijk stilstaan bij de uitverkiezing tot beste kermisstad.

Wethouder Goof Janssen (links) neemt op zaterdag 15 januari in Apeldoorn de prijs in ontvangst behorend bij de titel Beste kermisstad van Nederland. Naast hem kermismeester J. Arets van Brunssum, en de heren Donks en Abrahams, beiden van de BOVAK.
---

Op donderdag 3 februari vindt er een vergadering plaats van de raadzaal in het Bestuurscentrum en begint om 14. 30uur.Debijeenkomst Een overzicht van de bouwplannen die de commissie op donderdag 3 februari zal behandelen, ligt ter inzage in het Bestuurscentrum, bij de publieksbalie. U kunt dit overzicht raadplegen op woensdag 2 en donderdag 3 februari tijdens openingsuren (08.30 tot 12.30 uur, op bellen op maandag, dinsdag en woensdag tussen 9.30 uur en 10.30 uur.. Het eerstvolgende spreekuur is op dinsdag 1 februari 2005.