Gemeente Arnhem

Eerste subsidies integratieprojecten toegekend

De beoordelingscommissie van het Arnhems Fonds Samenlevingsbeleid heeft in december 2004 alle binnengekomen aanvragen beoordeeld. Op hun advies zijn 8 aanvragen direct gehonoreerd en 2 aanvragen gehonoreerd mits eerst nog aan een aantal voorwaarden wordt voldaan. In totaal is voor deze projecten een bedrag van bijna 43.000,- gereserveerd. Een goede start van dit nieuwe gemeentelijke initiatief. Opvallend en positief zijn vooral de verscheidenheid aan activiteiten en dat er voor jong en oud iets wordt georganiseerd. Hopelijk een stimulans voor anderen om mee te doen met de volgende ronde. Als nog meer mensen van verschillende (etnische) achtergronden gezamenlijk iets doen, wordt een goede bijdrage geleverd aan het beter samen leven in Arnhem. Het geeft daarmee een belangrijke impuls aan de integratiedoelstelling.

De beoordelingscommissie heeft in totaal 32 aanvragen beoordeeld. De beoordelingscommissie bestaat uit mw. C. Breeveld (participatieteam commissie Pavem), dhr. D. Korf (Universiteiten Utrecht en Amsterdam) en dhr. R. Witte (FORUM; vervanger van dhr. S. Harchaoui). Zij hebben 10 aanvragen positief beoordeeld; 22 aanvragen zijn afgewezen omdat ze niet pasten binnen de doelstellingen van het fonds. Sommige activiteiten omdat het reguliere taken van de aanvragers waren; andere aanvragen waren nog niet concreet of origineel genoeg, bereikten te weinig mensen of er was geen sprake van actieve participatie van doelgroepen.

Workshop
Als voorbereiding op de volgende ronde die sluit op 1 april wordt er door de gemeente nog een workshop georganiseerd voor migranten-, sport-, wijk- en cultuurorganisaties en andere geïnteresseerden. In deze workshop zal er aandacht zijn voor punten waar de beoordelingscommissie op let en tips die zij heeft. Verder zal er aandacht zijn voor hoe een project(aanvraag) opgesteld kan worden en kunnen de verschillende organisaties elkaar vooral ontmoeten om ideeën op te doen en uit te wisselen en mogelijkheden tot samenwerking te bekijken. Nadere informatie over deze workshop volgt zo spoedig mogelijk.

Nieuwe rondes, nieuwe kansen
Organisaties die al nieuwe ideeën hebben, worden van harte uitgenodigd deze in te dienen bij de dienst Maatschappelijke Ontwikkeling, t.a.v. Wendy Beukhof. Bij haar zijn ook de folder en het aanvraagformulier op te vragen (026-3774806 of wendy.beukhof@arnhem.nl). Folder en formulier zijn eveneens beschikbaar via het digitale loket op de gemeentelijke website www.arnhem.nl . De 1e ronde van 2005 sluit op 1 april en de 2e ronde op 1 oktober. (20 - -1 - 2005)