Politie Noord-Holland-Noord

Politieberichten regio Noord-Holland Noord, donderdag 20 januari

Regio Noord-Holland Noord 20-01-2005 - 15.00 uur

Ongeval met letsel

Alkmaar, woensdag 19 januari 2005.

Een 26-jarige vrouw uit Limmen en een 51-jarige man uit Montfoort zijn gewond geraakt bij een kop-staartbotsing op de Huiswaarderweg. De vrouw kwam uit de richting van de Schagerweg. Bij de kruising met de Kanaaldijk remde zij voor het verkeerslicht. De man kon met zijn vrachtwagen niet tijdig remmen en reed op de auto in. Beide betrokkenen zijn voor controle naar het ziekenhuis gegaan.

Man aangehouden na mishandeling

Hoorn, woensdag 19 januari 2005.

Een 21-jarige man uit Hoorn is aangehouden omdat hij wordt verdacht van het mishandelen van een 28-jarige man uit Hoorn. Het slachtoffer had zijn auto geparkeerd in de Waterman en kreeg een woordenwisseling met de verdachte. Hij werd in zijn gezicht geslagen, viel op de grond en werd geschopt. De verdachte kon als snel worden aangehouden. Vanwege de ernst van het feit is de man in verzekering gesteld. Het slachtoffer is met zijn verwondingen naar het ziekenhuis gegaan.

Motor gestolen

Zuid-Scharwoude, dinsdag 18 januari 2005.

In de nacht van maandag op dinsdag is van het erf van een woning aan de Glasaal een motor ontvreemd. Het gaat om een rode Kawasaki met het kenteken MK-57-JG.

Verkeerscontrole

Hoorn, woensdag 19 januari 2005.

Op de Liornestraat is in de ochtend een verkeerscontrole gehouden waarbij 25 bestuurders zijn bekeurd. Een persoon kreeg een bon omdat hij door rood reed, drie mensen wegen niet-handsfree bellen in de auto en 21 personen omdat zij geen autogordel droegen.

Fietsverlichtingscontroles

Wieringerwerf, donderdag 20 januari 2005.

In de ochtend is op de Westerterperweg een fietsverlichtingscontrole gehouden. Daarbij zijn 30 personen bekeurd. Behalve de 24 bonnen voor mensen die geen of onvoldoende verlichting op hun fiets voerden, waren er ook twee bromfietsers die op een brommer reden met teveel vermogen. Twee mensen kregen een bon omdat zij geen legitimatie bij zich droegen, een omdat de bromfiets niet verzekerd was en een omdat hij/zij niet op het fietspad reed.

Schagen, donderdag 20 januari 2005.

In de ochtend zijn op de Menisweg vijf personen bekeurd omdat zij geen verlichting op hun fiets voerden.

Ongeval op kruising

Heerhugowaard, woensdag 19 januari 2005.

Op de rotonde bij de Middenweg/Krusemanlaan is een motoragente gewond geraakt bij een botsing met een personenauto. Een 35-jarige man uit Schagen reed over de Middenweg komende uit de richting van Heerhugowaard-Noord. Op de rotonde waar de motorrijdster op reed, zag hij de motor over het hoofd waardoor de aanrijding ontstond. De vrouw is ter controle naar het ziekenhuis gegaan.

Diefstal uit woningen

Castricum, woensdag 19 januari 2005.

Bij een woning aan de Rosa Spierstraat is ingebroken tussen dinsdag 10.00 en woensdag 14.00 uur. De daders zijn binnen gekomen via een dakraam. Er zijn diverse spullen ontvreemd.

Den Helder, woensdag 19 januari 2005.

Bij een woning aan de Irisstraat is ingebroken op woensdagmiddag. De daders zijn binnen gekomen via een raam aan de achterzijde van de woning. Omdat een van de bewoners thuiskwam zijn de inbrekers vermoedelijk gestoord en gingen zij ervandoor. Er ontbreken geen spullen.

Alkmaar, woensdag 19 januari 2005.

Bij een woning aan de Arthurstraat is ingebroken. De daders zijn binnen gekomen via een raam aan de voorzijde van de woning. Er ontbreken diverse spullen zoals een stereo-installatie.

Heiloo, woensdag 19 januari 2005.

Bij een woning aan de Kennemerstraatweg is tussen 17.15 en 19.05 uur ingebroken. De daders zijn binnen gekomen via een raam aan de achterzijde van de woning. Er zijn veel goederen ontvreemd zoals een flatscreen tv, een computer en lcd-scherm en een fotocamera.

Mishandeling op straat

Alkmaar, woensdag 19 januari 2005.

Een 36-jarige man uit Schagen is zonder enige aanleiding mishandeld. Hij reed tussen 13.45 en 14.15 uur over de Willem de Zwijgerlaan in de richting van het ziekenhuis. Ter hoogte van de kruising Mauritskade/Blekerskade stopte een auto voor hem. De man stapte uit en er ontstond een woordenwisseling. Het slachtoffer kreeg een vuistslag in zijn gezicht. Hij liep een gebroken oogkas op en is voor behandeling naar het ziekenhuis gegaan.

Drie jongens bekennen brand

Zwaag, donderdag 20 januari 2005.

De drie jongens die gisteren in de Dorpsstraat zijn aangehouden op verdenking van brandstichting, hebben dit ook bekend. Het is vermoedelijk een kwajongensstreek geweest.

Gistermiddag omstreeks 15.45 uur is een brand uitgebroken bij een caravanstalling aan de Bangert in Zwaag. Daarbij zijn ongeveer 400 caravans verwoest en de stalling is helemaal afgebrand.

De drie verdachten, een 14-jarige jongen uit Zwaag, een 13-jarige jongen uit Hoorn en een 13-jarige jongen uit Zwaag, worden morgen voorgeleid bij de Rechter Commissaris.

Politieagent buiten functie gesteld

Alkmaar, 20 januari 2005

De korpschef van de politie Noord-Holland Noord heeft een 39-jarige medewerker, die werkzaam was in het district Noordkop, buiten functie gesteld. Omdat er sprake is geweest van ernstig plichtsverzuim is de man met onmiddellijke ingang geschorst. Tegen hem wordt een onderzoek ingesteld wegens verdenking van het onwettig afhandig maken van geld.

Man aangehouden na negeren stopteken

Blokker, woensdag 19 januari 2005.

Een 25-jarige man uit Blokker is om 17.30 uur aangehouden op de Bangert. Tijdens de brand in de caravanstalling werden wegen hieromheen door de politie afgezet om de brandweer en politie veilig hun werk te kunnen laten doen. De man was het er niet mee eens dat hij niet met zijn auto naar zijn woning mocht rijden en reed hard door. Daarmee bracht hij zowel de dienstdoende agent als al het publiek dat naar de brand keek in gevaar. De man is niet veel later aangehouden op de Bangert en hem wacht een proces-verbaal.

Huiselijk geweld

Alkmaar, woensdag 19 januari 2005.

Een 25-jarige man uit Alkmaar is aangehouden omdat hij wordt verdacht van het mishandelen van zijn 20-jarige vriendin uit dezelfde woonplaats. De vrouw is op haar rug geslagen. De man is meegenomen naar het bureau en kreeg een proces-verbaal.

Drankrijder

Bergen, donderdag 20 januari 2005.

Een 36-jarige vrouw uit Bergen is omstreeks 2.00 uur op de Bergerweg aangehouden. Zij bleek onder invloed van alcohol te zijn en had ongeveer anderhalf maal te veel gedronken. De vrouw kreeg een rijverbod en een proces-verbaal.

Hardleerse drankrijder

Alkmaar, donderdag 20 januari 2005.

Een 36-jarige man uit Zaandijk is om ongeveer 3.00 uur op de Coornhertkade aangehouden. Hij bleek met ruim drie keer teveel alcohol op achter het stuur te zitten. Daarnaast was het rijbewijs van de man reeds ongeldig verklaard. Een paar uur later, om 5.30 uur, zagen agenten de man weer rijden op de N203 ter hoogte van de A9. Het rijverbod en het ongeldige rijbewijs waren beiden nog van kracht. Op de Rijksweg in Krommenie konden agenten hem aanhouden. Hij bleek nog steeds teveel met teveel drank op achter het stuur te zitten en zijn rijbewijs was reeds twee keer ongeldig verklaard. De man kreeg een proces-verbaal.

Auto gestolen

Castricum, woensdag 19 januari 2005.

In de nacht van woensdag op donderdag is vanaf de Rooseveltlaan een auto gestolen. Het gaat om een zwarte Fiat Cinquecento met het kenteken GS-LJ-51.

Fietser gewond bij ongeval

Anna Paulowna, donderdag 20 januari 2005.

Een 38-jarige fietser uit Anna Paulowna is om 6.30 uur gewond geraakt bij een aanrijding. Een 30-jarige man uit dezelfde woonplaats reed over de Zandvaart in de richting van de Burgemeester Lovinkstraat. De man haalde een ander voertuig in en zag toen hij weer terugkwam op de rechterrijbaan de fietser die hier reed over het hoofd. De fietser raakte gewond aan zijn been.