EVD

Zuid-Afrika: marktverkenning water in de keten

---

Beschrijving:

Het rapport beschrijft onder ander de diensten voor de watermarkt, de spelers in de markt binnen deze sector, de afvalwatersector en de drinkwatersector.
Deze marktverkenning concludeert dat Zuid-Afrika een goed ontwikkelde watersector heeft met gerelateerde industrieën. Maar er zijn echter nog steeds belangrijke achterstandsgebieden voor de levering van drinkwater- en rioolzuiveringsdiensten. De uitbreiding en verbetering van bestaande waterzuiveringsinstallaties zal grote investeringen vereisen in de komende jaren. Hoewel de watermarkt goed is ontwikkeld wordt er toch apparatuur en technologie geïmporteerd. De kansen voor Nederlandse bedrijven worden geleid door specifieke kenmerken van deze markt. Succes in de markt ligt in de levering van echte toegevoegde waarde op producten en diensten; het samenwerken met Zuid-Afrikaanse bedrijven, die voldoen aan de 'Black Economic Empowerment'-regels en door bij te dragen aan de institutionele opbouw in deze bedrijven en in operationele werken en onderhoud. Dit rapport is geschreven door de South African Netherlands Chamber of Commerce (SANEC) en Stewart Scott International, in opdracht van de EVD en in samenwerking met de Nederlandse ambassade te Pretoria.

Kosten:

50,00 euro

Bestellen bij:

EVD, afdeling Exportmedia,
Postbus 20105, 2500 EC Den Haag
Fax: (070) 778 88 89
Dit marktrapport aanvragen!

19.01.2005
---

Bron: EVD-marktrapport
Nummer: 119267
Zie ook:
Zuid-Afrika: Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen Zuid-Afrika: arbeidswetgeving

Meer informatie over dit onderwerp is op te vragen onder vermelding van nummer 119267 bij de medewerker Zuid-afrika (Remko Triezenberg), e-mail Zuid-afrika, fax (070) 385 80 97, telefoon (070) 778 86 75.


---