Politie Zaanstreek-waterland


ZAANDAM, A.G. VERBEEKSTRAAT

Politie houdt gezochte man aan na achtervolging

De politie heeft een 44-jarige Zaandammer aangehouden na een achtervolging tot in Amsterdam. Agenten wilden de Zaandammer buiten heterdaad aanhouden voor een eerder gepleegd feit. Toen hij echter een stopteken kreeg ging hij er vandoor in een, naar later bleek gestolen, personenauto. Tijdens de achtervolging heeft de verdachte diverse overtredingen gepleegd en enkele voertuigen aangereden. Uiteindelijk is de man aangehouden in Amsterdam Molenwijk waar hij zich met de auto in bosschages vast reed. Hij is ingesloten en in verzekering gesteld.

19:45 19-JAN-05
PURMEREND, WATERLANDLAAN

Veelpleger aangehouden na diefstallen uit bibliotheek

De politie heeft een 38-jarige man uit Bennebroek aangehouden omdat hij wordt verdacht van diefstallen uit de bibliotheek. De afgelopen weken werden steeds een klein aantal cd's uit de openbare bibliotheek gestolen. Oplettend personeel betrapte de verdachte met enkele cd-kluisjes. De man gaf zijn id-kaart af aan de bibliothecaressen en ging er vandoor. Agenten hebben de man gevonden in een woning in Purmerend waar hij regelmatig verblijft. Hij is na aanhouding ingesloten en in verzekering gesteld. Enkele wikkels met vermoedelijk verdovende middelen die de man bij zich had zijn in beslag genomen.

03:30 20-JAN-05
PURMEREND, A7

Drankrijdster aangehouden

Een 30-jarige vrouw uit Hoorn is door de politie aangehouden omdat zij onder invloed van alcohol in een auto reed. Het alcoholtestapparaat aan het politiebureau gaf aan dat de vrouw bijna twee maal meer alcohol uitblies dan de maximaal toegestane hoeveelheid. Na verhoor is zij met een rijverbod heengezonden.

03:55 20-JAN-05
ZAANDAM, ROZENGRACHT

Politie neemt rijbewijs drankrijder in

De politie heeft een 49-jarige man uit Amsterdam aangehouden en zijn rijbewijs ingevorderd omdat hij met drank op een auto bestuurde. Bij de blaasproef op de alcoholtester bleek dat de man meer dan drie maal de toegestane hoeveelheid op de teller in beeld bracht. De man is na verhoor, zonder rijbewijs, heengezonden.

20:52 19-JAN-05
WIJDEWORMER, KANAALDIJK

Auto kanaal in gereden

Een 22-jarige man uit Wormerveer is met zijn auto het Noord-Hollands kanaal ingereden. De man vertelde dat hij in de richting van Spijkerboor reed toen het zwart voor zijn ogen werd. Hij kwam in het water van het kanaal bij en kon zelfstandig uit de auto en op de kant komen. Hij is door omwonenden opgevangen en per ambulance naar het ziekenhuis gebracht voor controle. De auto wordt later door het takelbedrijf van de bodem gevist.

15:52 19-JAN-05
ZAANDAM, VRIESCHGROENSTRAAT
Winkeldief slaat winkelier
De politie heeft een onderzoek in de omgeving van een supermarkt ingesteld naar gevluchte winkeldieven. Een medewerker van de supermarkt zou door een winkeldief zijn geslagen nadat deze samen met een vrouw werd betrapt op diefstal. De verdachte werd daarop aangesproken, haalde goederen uit zijn jas, gaf de medewerker een klap met zijn vuist en ging er met de vrouw vandoor in de richting van de Ds. M.L. Kingweg. De vluchtende man had een normaal postuur en droeg een zwart lederen jas en een spijkerbroek. De vrouw was ongeveer 25 jaar oud en droeg een witte jas en een spijkerbroek. Zij droeg haar haar in dreadlocks. Beiden hebben een negroïde uiterlijk.

01:38 20-JAN-05
KROMMENIE, ROSARIUMPLEIN
Ruiten ingegooid bij slijter
De politie is op zoek naar de daders van een inbraak bij een slijterij. Twee winkelruiten bleken ingegooid met tegels. Door de ruit is men naar binnen gestapt en heeft men enkele flessen sterke drank meegenomen. Een getuige heeft twee personen, waarvan één een witte broek droeg, weg zien rennen in de richting van het park. Een onderzoek in de omgeving heeft niets opgeleverd.

---- --