Ingezonden persbericht



- GEZAMENLIJK PERSBERICHT LR, VVD, CDA -

Coalitie wil nader onderzoek Rotterdam Airport

De fracties van Leefbaar Rotterdam, VVD en CDA in de gemeenteraad van Rotterdam willen een nader onderzoek naar het belang van Rotterdam Airport voor de economische ontwikkeling en de werkgelegenheid in Rotterdam. Dat verzoek doen de woordvoerders van de drie coalitiepartijen Marcel van Gent, Henk Sonneveld en Willem de Waal (Leefbaar Rotterdam) Theun Woudenberg (VVD) en Alaattin Erdal en Frans Jozef van der Heijden (CDA), in een brief aan de heer Steven van Eijck, voorzitter van de Economic Development Board Rotterdam (EDBR).

De drie fracties verzoeken de EDBR nader in kaart te brengen welke kansen zich aandienen waar het gaat om de economische ontwikkeling en de werkgelegenheid, maar ook welke bedreigingen te verwachten zijn, welke voorwaarden vervuld moeten worden om eventuele kansen zo goed en zo snel mogelijk te benutten en welke rol de EDBR hier ziet voor de diverse bij de luchthaven betrokken overheden.

De coalitiefracties vragen voorzitter Steven van Eijck op hun verzoek te reageren tijdens een miniconferentie waarin EDBR en de raadscommissie Economie, Haven en Milieu (EHM) elkaar treffen. Deze conferentie heeft plaats op vrijdag 4 februari 2005.

Rotterdam, 20 januari 2005

---------

Noot voor de redactie/