PRINS EN DINGEMANSE B.V.

Buitenlandse mosselbedrijven ontdekken verpakkingsmethode

Yerseke, 20 januari 2005.

PRINS & DINGEMANSE sluit samenwerkingsovereenkomst met CANADIAN MUSSELS Ltd.

Het eten van mosselen wint wereldwijd aan populariteit. Niet alleen in Europa maar ook in Canada en Noord-Amerika waardeert men steeds meer de smaak van dit lekkere en gezonde product. Om hun krachten op de markten aan beide zijden van de Atlantische Oceaan te bundelen, hebben mosselproducenten Prins & Dingemanse (Yerseke, Nederland) en Canadian Mussels Ltd. (Prince Edward Island, Canada) begin januari een samenwerkingsovereenkomst gesloten.

Eerste aanleiding voor deze samenwerking is het gebruik van de gepatenteerde mosselverpakking van Prins & Dingemanse door Canadian Mussels Ltd. Om de houdbaarheid van mosselen te kunnen garanderen ontwikkelde Prins & Dingemanse in de jaren negentig namelijk een nieuwe verpakkingsmethode.
Door mosselen onder beschermende atmosfeer waterdicht te verpakken blijven mosselen langer vers en fris. Op deze methode van verpakken heeft dit Zeeuwse familiebedrijf in 1998 octrooi verkregen en naast diverse Nederlandse bedrijven hebben inmiddels meerdere bedrijven in Europa en daarbuiten de verpakkingsmethode onder licentie overgenomen.

In de groeiende mosselmarkt van Noord-Amerika en Canada met haar lange transportafstanden zijn houdbaarheid en waterdichte, lekvrije verpakkingen belangrijke items om je te kunnen onderscheiden. Het Canadese bedrijf Canadian Mussels Ltd. heeft de voordelen van de Prins & Dingemanse verpakkingsmethode ontdekt en gaat deze nu exclusief voor de Noord-Amerikaanse en Canadese markt toepassen.

Tevens is Prins & Dingemanse met deze samenwerkingsovereenkomst de exclusieve vertegenwoordiger voor de Canadese mosselen geworden. Naast de Nederlandse mossel zal Prins & Dingemanse deze Canadese mossel gaan leveren. Deze mossel vormt door zijn specifieke smaak een prima aanvulling op het huidige mosselassortiment.
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Prins & Dingemanse b.v. (+31 113 572910). U kunt vragen naar Edwin Foudraine.

+++++++++++++++ einde persbericht ++++++++++++++++++

Voor de redactie - voor meer informatie over dit bericht:

Prins & Dingemanse B.V.
Edwin Foudraine of Arno Dirkzwager
Postbus 63, 4400 AB Yerseke
T: 00 31 (0) 113 - 57 29 10
F: 00 31 (0) 113 - 57 17 17
E-mail: info@prinsendingemanse.com
www.prinsendingemanse.com

20 jan 05 16:03