Persberichten regio Brabant-Noord

's-Hertogenbosch 20-01-2005

HENNEPKWEKERIJ IN WONING

s-Hertogenbosch-
Donderdagochtend heeft de politie in een woning aan de Esdoornstraat een hennepkwekerij aangetroffen. Ruim 200 hennepplanten en de bijbehorende apparatuur zijn inbeslaggenomen en vernietigd. De 31-jarige man en vrouw, die op dat moment in de woning waren, zijn door de politie overgebracht naar het politiebureau voor nader verhoor.

MAN AANGEHOUDEN NA BELEDIGING AGENTEN

s-Hertogenbosch-
Donderdagochtend is in de Acaciasingel een 28-jarige Bosschenaar aangehouden nadat hij agenten had beledigd. De man schold de agenten, die op dat moment met een groep basisscholieren aan het praten waren, uit en nam een dreigende houding aan. De Bosschenaar is overgebracht naar het politiebureau.

WINKELDIEF AANGEHOUDEN

s-Hertogenbosch-
Donderdagochtend is in de Vughterstraat een 41-jarige Bosschenaar aangehouden voor het plegen van winkeldiefstal. Een getuige zag de man een winkel uitrennen met achter hem aan een medewerkster van deze winkel. De verdachte bleek verschillende parfumflessen uit de winkel te hebben weggenomen. Na een korte achtervolging kon de man worden aangehouden. De Bosschenaar is door de politie overgebracht naar het politiebureau waar hij inverzekering is gesteld.

MAN AANGEHOUDEN

s-Hertogenbosch-
In de nacht van woensdag op donderdag kreeg de politie de melding dat op de Maastrichtseweg een auto op de betonnen verhoging was gereden en klem zat. Ter plaatse troffen de agenten een 31-jarige man uit Nijmegen naast de auto. Omdat de man zichzelf en andere weggebruikers in gevaar bracht, vorderden de agenten de man op een veilige plek te gaan staan. Dit weigerde hij. Hierop is de man aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. De verdachte verkeerde vermoedelijk onder invloed van alcohol. Het is onbekend of hij ook de bestuurder van de auto is geweest.

WINKELDIEFSTAL

Rosmalen-
Woensdagmiddag is in een winkel aan de Vreeburg een 45-jarige vrouw in haar woonplaats aangehouden voor het plegen van winkeldiefstal. De vrouw had enkele levensmiddelen in haar tas gestopt en niet afgerekend bij de kassa. De Rosmalense is overgebracht naar het politiebureau in s-Hertogenbosch. Ze kreeg een boete van 125 euro.

VROUW BLIJKT OP NATUURLIJKE WIJZE OVERLEDEN

Sint Michielsgestel -
Afgelopen maandag 17 januari werd in een woning aan de Regent Smitsstraat in Sint Michielsgestel het levenloze lichaam aangetroffen van de 62-jarige bewoonster. Door de politie werd uitgegaan van een gewelddadige dood. Door de politie is ter plaatse een uitgebreid onderzoek verricht en is er een buurtonderzoek gedaan. Uit dit onderzoek blijkt dat de vrouw niet door enig misdrijf om het leven is gebracht, maar op natuurlijke wijze is overleden. Het onderzoek is inmiddels afgesloten.

AANHOUDING NA MISHANDELING

Boxtel-
Woensdagavond is in zijn woning in de Vendelhof een 43-jarige man aangehouden op verdenking van mishandeling van een 54-jarige plaatsgenoot. De verdachte zou de man eerder deze avond hebben geschopt en met de dood bedreigd. De 43-jarige man is voor nader verhoor overgebracht naar het politiebureau.

TANDPASTADIEF

Sint Michielsgestel-
Woensdagmiddag is in een winkel aan het Petrus Donderdsplein een 20-jarige man uit Maastricht aangehouden voor het plegen van winkeldiefstal. De man had 18 tubes tandpasta onder zijn jas verstopt en wilde de winkel verlaten zonder deze af te rekenen. Hij is overgebracht naar het politiebureau en kreeg een boete van 210 euro.

MAN AANGEHOUDEN VOOR BEDREIGING

Boxtel-
Woensdagavond is in de Hof ter Aa een 39-jarige man in zijn woonplaats aangehouden. Hij wordt ervan verdacht zojuist een 39-jarige plaatsgenote voor haar woning met de dood te hebben bedreigd. De verdachte is overgebracht naar het politiebureau waar hij inverzekering is gesteld.

VERKEERSONGEVAL

Uden-
Donderdagmiddag is op de rotonde aan de Birgittinessenstraat een 59-jarige snorfietster uit Uden gewond geraakt. Het slachtoffer werd door een automobilist aangereden die er vervolgens in de richting van de Wilhelminastraat vandoor ging. De Udense is met letsel aan haar rug per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis in Veghel. De politie doet onderzoek naar de identiteit van de automobilist.

HUISELIJK GEWELD

Uden-
Woensdagavond is in de Ereprijsstraat een 39-jarige man uit Arnhem aangehouden. De man was eerder de woning van zijn ex-vrouw in Uden binnengegaan en had haar geslagen. De verdachte is voor nader verhoor overgebracht naar het politiebureau.

BEDRIJFSINBRAAK

Uden- Woensdagavond is er ingebroken bij een bedrijf aan de Volkelseweg. Daders vernielden een ruit. Uit het pand is getracht een aantal computerbeeldschermen weg te nemen.

VERKEERSONGEVAL

Oss-
Donderdagochtend is op de kruising van de Nieuwe Hescheweg met de Titusbrandsmalaan een 27-jarige automobiliste uit Oss gewond geraakt. Een 52-jarige automobiliste uit Vught verleende op het kruispunt geen voorrang aan de van rechts komende Osse. Het slachtoffer is met letsel aan haar nek, hoofd en schouder overgebracht naar het ziekenhuis.

BEDRIJFSINBRAAK

Oss-
Woensdagavond is er ingebroken in een bedrijf aan de Kanaalstraat. Daders forceerden een ruit. Uit het pand zijn diverse computerbeeldschermen weggenomen.