Stadsdeel Geuzenveld/Slotermeer Amsterdam


Stimuleren papierinzameling blijft hard nodig

Het afgelopen jaar heeft het stadsdeel meer dan 1.000 ton oud papier en karton apart ingezameld. "Dat is een mooi resultaat, maar er verdwijnt nog steeds minstens evenveel papier gewoon in de vuilniszak. Dat is jammer voor het milieu en bovendien slecht voor onze portemonnee." Wethouder Tys de Ruijter (Stadsdeelwerken) geeft daarom afvalscheiding hoge prioriteit.

"Afval is niet alleen afval. Zo kan papier tot zes keer opnieuw gebruikt worden. Papier is dus ook gewoon een kostbare grondstof. En dat mag niet zomaar bij het restafval terecht komen. Daarvoor betalen we een hoog verwerkingstarief, oud papier levert zelfs geld op."

Deze week verspreidde het stadsdeel de Bewaarkaart Papier en Karton 2005/2006 in alle brievenbussen. Op de kaart staan alle inzameldagen voor papier en karton tot eind 2006. "Wij zorgen voor adequate voorlichting en een goede inzamelstructuur." aldus wethouder De Ruijter (GroenLinks).

"Bewoners kunnen papier op veel verschillende manieren kwijt in ons stadsdeel. Eigenlijk kan ik geen goede reden bedenken waarom bewoners niet meedoen aan de papierinzameling."

Inzameling aan huis populair bij ouderen
De tweewekelijkse inzameling aan huis wint steeds meer aan populariteit. Vooral ouderen doen daaraan mee en maken daarbij veel gebruik van de gratis papiertas die op de steunpunten en het Tuinstadhuis verkrijgbaar is.

Behalve op de ophaaldag kunnen bewoners dagelijks hun papier kwijt in één van de zestig boven- of ondergrondse papierbakken. Ook veel openbare gebouwen en flats hebben eigen papiercontainers.

Twee ophaalwijken
Het stadsdeel is voor de papierinzameling verdeeld in twee ophaalwijken. Elke wijk heeft zijn eigen bewaarkaart.

In Slotermeer minus de Wijsgerenbuurt (Confuciusplein en omgeving) wordt oud papier en karton opgehaald op maandag, maar alleen in de oneven weken. Klik hier voor het overzicht 2005/2006.

In Geuzenveld én in de Wijsgerenbuurt wordt oud papier en karton opgehaald op woensdag, maar alleen in de even weken. Klik hier voor het overzicht 2005/2006.

In de bijlage kunt u zien in welke inzamelwijk u woont.

Bijlage(n):
Inzamelwijken Papier & Karton