Politie Noord- en Oost Gelderland


* Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland.

* District Achterhoek


P E R S B E R I C H T


POLITIEDISTRICT ACHTERHOEK


20 januari 2005


Doetinchem - Politie zoekt getuigen


De politie is op zoek naar getuigen van een gewelddadige overval. Woensdagavond fietste rond 18.35 uur een 20 jarige jongeman uit Doetinchem op de 2e Loolaan in de richting van de Keppelseweg. Op een gegeven moment werd hij aangesproken door een persoon, die de weg vroeg. De Doetinchemmer stapte van zijn fiets om te antwoorden en werd met een wurggreep om zijn nek gegrepen waarna nog twee personen verschenen. Deze hebben de kleding van de Doetinchemmer doorzocht en de mobiele telefoon en de portemonnee weggenomen. Voordat de drie wegrenden in de richting van de Keppelseweg werd nog een fietsband lek gestoken.
Signalement van de drie daders: leeftijd tussen de 16 en 20 jaar, één licht getinte jongeman van ongeveer 18 jaar oud met kort zwart haar, droeg en donkere ¾ jas en een spijkerbroek, een donker getinte jongen van ongeveer 16 jaar oud, droeg een blauw ski jack en had een capuchon over zijn hoofd. De derde had ook een donker getint uiterlijk en was ongeveer 16 jaar oud.
De politie wil graag in contact komen met getuigen die rond 18.35 - 18.45 uur iets verdachts gezien hebben op de Loolaan. Mogelijk zijn er ook mensen die weten wie de drie zijn. Zij worden verzocht te bellen naar 0900 8844.


Terborg - Brand in woning


In een woning aan de Beatrixstraat was woensdagavond rond 21.45 uur brand ontstaan. De brand werd ontdekt door een buurtbewoner, die direct de brandweer waarschuwde. De brand is vermoedelijk ontstaan in de keuken, omdat het gasfornuis met daarop een pan nog brandde. De schade is aanzienlijk en de bewoner moest de nacht elders doorbrengen.


's Heerenberg - drankrijder betrapt

Agenten hebben in de nacht van woensdag op donderdag bij een controle op de Slotlaan een 35 jarige automobilist uit Kilder betrapt op het rijden onder invloed van alcohol. De man blies op het politiebureau 0,7 prom. De man kreeg een boete.


Vorden / Toldijk - 2 bestuurders geen gordel


Agenten hebben woensdag bij controle op de Ruursloseweg en de Zutphen-Emmerikseweg in Toldijk 2 bestuurders betrapt op het niet dragen van de autogordel. Zij kregen een boete. Verder werd bekeurd voor de volgende zaken: 3x voeren mistlichten, 1x geen uitlaat niet in orde, 1x niet rijden op het verplichte fietspad, 1x niet hands free bellen en 2x te hoge snelheid, waarvan de hoogste snelheid 42 km te hard was.


Steenderen - Auto tegen boom


Een 64 jarige automobilist uit Steenderen kwam woensdagmorgen rond 07.15 uur met zijn auto tegen een boom terecht. De man reed over de Beukenlaan vanaf Baak. Op een gegeven moment moest hij naar rechts uitwijken voor een tegenligger. Doordat het wegdek glad was, verloor hij de macht over het stuur, kwam in de berm en botste tegen een boom. De auto was dusdanig beschadigd dat het moest worden weggesleept. De bestuurder bleef ongedeerd.


Aalten - Controle na klachten


Naar aanleiding van klachten van buurtbewoners over de hoge rijsnelheden werd woensdagmorgen gecontroleerd op de Lichtenvoordsestraatweg. Er werden vijf bestuurders bekeurd voor te hard rijden. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 110 km. Er is hier 80 km toegestaan. Verder werden 6 fietsers bekeurd, omdat de fietserverlichting niet in orde was.


Ulft - 15 bestuurders te hard


Agenten hebben woensdagmorgen bij controle op de Bongersstraat 15 bestuurders bekeurd voor te hard rijden. Van 213 bestuurders werd de snelheid gecontroleerd. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 80 km. Er is hier 50 km toegestaan.


Bij controle op de Borculoseweg in Neede reden woensdagmorgen 13 van 311 gecontroleerde bestuurders te hard. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 74 km. Er is hier 50 km toegestaan.


In Neede werd woensdagmorgen eveneens gecontroleerd op de Parallelweg. Hier reden 7 van de 142 gecontroleerde bestuurders harder dan de toegestane snelheid van 82 km. Er is hier 50 km toegestaan.


EINDE BERICHTEN


Nadere informatie:

Bureau Persvoorlichting

Anton de Ronde

055 - 548 60 52



---- --