Politie Noord- en Oost Gelderland


* Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland.

* District Apeldoorn


P E R S B E R I C H T


POLITIEDISTRICT APELDOORN


20 januari 2005


Apeldoorn - Rommel gooien vanaf het viaduct


Op woensdag (19-01) kwam er via het KLPD rond 21.40 uur bij de politie Apeldoorn een melding dat onbekende personen rommel vanaf het viaduct Nieuw Schuilenburg op de rijbaan van de A1 gooiden. Een passerende automobilist had de 112-centrale met zijn mobieltje gebeld.
De politie heeft een onderzoek bij het betreffende viaduct en de naaste omgeving ingesteld en heeft niets of niemand aangetroffen. Eventuele getuigen wordt verzocht te reageren via 0900 8844.


Beekbergen - Verkeersongeval


Een 33-jarige automobilist uit Amsterdam verleende geen voorrang aan een 44-jarige automobilist uit Beekbergen en een aanrijding was het gevolg. Het ongeval vond plaats
op woensdagmorgen (19-01) op de kruising Arnhemseweg en de Hagenweg.
Beide auto's raakten total loss en moesten worden weggesleept.


Apeldoorn - Drankrijder betrapt


Een 48-jarige automobilist uit Arnhem bleek bij een politiecontrole onder invloed van alcohol.
De controle vond plaats op woensdagavond (19-01) op de Arnhemseweg, De man blies een
promillage van 0,6. Hij kreeg rijverbod van 1 uur opgelegd en een boete uitgereikt.


Apeldoorn - Bekeuring voor rijden met ontzegging.
Een 28-jarige automobilist uit Apeldoorn heeft op woensdagavond (19-01) een bekeuring gekregen voor het rijden tijdens een ontzegging van de rijbevoegdheid. De man werd bij een verkeerscontrole op de Arnhemseweg aan de kant gezet en bleek dus niet te mogen rijden.
Voor de overtreding wordt proces-verbaal opgemaakt.


Apeldoorn - Diefstal grote partij sportkleding uit vrachtwagen


In de nacht van dinsdag op woensdag (18/19-01) werd er vanuit een vrachtwagen een grote partij sportkleding ontvreemd. De vrachtwagen stond geparkeerd op parkeerplaats Lucasgat aan de A1. De chauffeur lag te slapen in de auto en ontdekte 's morgens om 06.15 uur dat het dekzeil kapot gesneden was. Ontvreemd werden ongeveer 20 dozen met sportkleding.


Apeldoorn - Politie houdt dader vernielingen aan


De politie heeft op donderdag (20-01) rond 00.50 uur een 22-jarige Apeldoorn aangehouden voor het plegen van diverse vernielingen aan oa een auto en een ruit van de voordeur van een woning. De vernielingen waren net gebeurd. Tijdens het overbrengen naar het bureau pleegde de man het nodige verzet. De politie heeft de zaak in onderzoek.


EINDE BERICHTEN


Nadere informatie:

Bureau Persvoorlichting

Anton de Ronde

055 - 548 60 52



---- --