Gemeente IJsselstein


Opbrengst benefietconcerten IJsselstein
donderdag, 20 januari 2005 - 16:05 CET

De kunstveiling en de benefietconcerten op woensdag 19 en zondag 16 januari brachten samen 8.631,75 op.

De opbrengst wordt ter vermeerdering aangemeld bij de gemeente en overgemaakt naar de Samenwerkende Hulp Organisaties.

Concert Sint Nicolaasbasiliek
In de basiliek traden op: Fanfareorkest Excelcior, Mannenkoor Deo Datus en Harmonie Amicitia. Tevens werden portretten vertoond die fotojournalist Mark van der Zouw op Sri Lanka maakte van overlevenden.

Derde Zondag voor Azië
Het programma op de Derde Zondag startte met een presentatie van Theaterstichting Kwibus (liedjes uit Koning Arthur). Vervolgens waren er optredens van ensemble Amor y Dolor, het IJsselsteins Zeemanskoor, blokfluitensemble Fluitekruid en Koor de Baronnye. Er was een voordracht van dichter Dick Jonker en het programma werd gepresenteerd door Jules Nieuwenbroek.

Het programma in het theatercafé heeft bovendien een mooi resultaat opgeleverd. Het laten adopteren van concertminuten door IJsselsteinse ondernemers en organisaties en de kunstveiling van het Kunstenaarscafé IJsselstein werden aangevuld met gelden uit de hoed van het combo Tripple Five onder leiding van George van Deijl en 50 eurocent van iedere consumptie.

Circa tweehonderd personen bezochten het benefietconcert in de Nicolaasbasiliek woensdagavond en de Derde Zondag voor Azië zondagmiddag in het Fulcotheater.