Gemeente Apeldoorn

Louise de Brauwprijs tweejaarlijks evenement

Nieuwe opzet voor vrijwilligersprijs

De gemeente Apeldoorn heeft ervoor gekozen de Louise de Brauwprijs in het vervolg tweejaarlijks uit te reiken en niet meer jaarlijks, zoals nu het geval is. Er wordt gekeken naar een nieuwe opzet voor deze vrijwilligersprijs, daarnaast wordt de koppeling tussen de uitreiking en de viering van de landelijke vrijwilligersdag losgelaten.

Vrijwilligersorganisaties kunnen voor de Louise de Brauwprijs vernieuwende projecten indienen. De gemeente denkt dat vernieuwing en innovatie van het vrijwilligerswerk beter tot zijn recht komt door de prijs tweejaarlijks uit te reiken.

In de afgelopen acht jaar bleek dat regelmatig dezelfde organisaties en projecten voor het voetlicht kwamen. Daarnaast wordt gekeken op welke wijze de uitreiking van de prijs aansprekender, eigentijdser en ook aantrekkelijker kan worden gemaakt voor vrijwilligers en vrijwilligersorganisaties.

Ook wordt ook onderzocht of de uitreiking gecombineerd kan worden met andere feestelijke activiteiten binnen de gemeente Apeldoorn. De eerstvolgende prijsuitreiking is echter los van de uitkomst van deze besprekingen gepland voor medio 2005.

De komende weken buigen leden van de jury van de Louise de Brauwprijs zich over de nieuwe opzet van deze Apeldoornse vrijwilligersprijs. Zij doen dit samen met medewerkers van de gemeente en het Verenigingsburo. Daarbij vormt de waardering voor de inwoners van Apeldoorn die vrijwilligerswerk doen uiteraard de leidraad. De plannen voor de nieuwe opzet zijn door wethouder M.S.G. Walma-Schreur besproken met mevrouw Dijkckmeester-de Brauw en deze zijn door haar positief ontvangen. De vrijwilligersorganisaties worden via de websites van de gemeente en het Verenigingsburo, alsmede via de gemeentelijke informatiekanalen geïnformeerd.

Voor het laatst bijgewerkt op: 20-jan-2005 04:11