Dienstenbond CNV

Archief

C1000 - Situatie bij filialen ongewijzigd
20-01-2005

Medio december hebben wij u gemeld dat wij op 22 december jl. een afspraak hadden staan bij Schuitema om te praten over de stand van zaken in de C1000 filialen. Schuitema zou kijken of zij de problemen rondom de (loon)kosten op een andere wijze kon oplossen, dat wil zeggen door middel van een normaal reorganisatieplan en mogelijk een aangepast Sociaal Plan om de negatieve gevolgen voor de medewerkers van zon reorganisatie op te vangen.

De afspraak van 22 december is echter op het laatste moment door Schuitema afgezegd. Aangezien zij (nog) geen reorganisatieplan hadden, had het volgens hen weinig zin om te gaan praten. Op zich is dat natuurlijk zo. We gaan niet alleen voor een gezellig bakkie koffie langs, dat is zonde van ieders tijd. Omdat wij toch wel flink wat verontrustende geluiden hoorden vanuit de winkel hebben wij wel aangedrongen op een nieuwe afspraak. Dit gesprek heeft kortgeleden plaatsgevonden.

Helaas is uit dat gesprek nog niet veel nieuws te melden. Wij hebben aangegeven dat het nog in veel filialen niet goed ging. Zeker niet met de communicatie naar de medewerkers toe. Daar we in al deze gevallen onze leden wel goed hebben kunnen informeren over hun rechten, zijn er gelukkig niet veel brokken gemaakt. Schuitema gaf daarbij ook aan dat er maar weinig gebruik was gemaakt van de vrijwillig vertrekregeling. De mensen hadden natuurlijk nog wel de tijd om tot 15 januari te reageren maar Schuitema verwachtte niet dat er nog veel meer mensen zich zouden melden voor een regeling.

We hebben vervolgens afgesproken om op dinsdag 25 januari 2005 opnieuw bij elkaar te komen om de gang van zaken goed te kunnen volgen. Waarschijnlijk dat Schuitema ons dan ook meer kan vertellen over de richting die ze nu op willen, dus wat er in de komende tijd staat te gebeuren.

Wij houden u op de hoogte!

Voor vragen en opmerkingen kunt u contact opnemen met Neoletta Poelgeest, bestuurder handel. Telefoonnummer (035)6460580 of e-mail n.poelgeest@cnvdibo.nl