Dienstenbond CNV

Archief

ING - handhaaft Sociaal Plan tot 1 januari 2006 20-01-2005

Op 19 januari 2005 hebben vakbonden en ING overlegt over het Sociaal Plan en de opstart van de CAO besprekingen. Dit overleg heeft ertoe geleid dat ING het huidige Sociaal Plan zal handhaven daarbij zijn enkele tekstuele aanpassingen doorgevoerd.

Voor wat betreft de CAO besprekingen zal door de CNV Dienstenbond conform de aan u gepresenteerde inzetpunten het overleg gevoerd worden. ING zal volgende week haar inzetbrief presenteren. Vervolgens zal op 2 februari 2005 de eerste bespreking worden gevoerd.

Sociaal Plan:
Looptijd zal zijn van 1 januari 2005 tot 1 januari 2006.

Bij de aanwijzing van boventalligheid zal aan betrokkene persoonlijk een brief worden uitgereikt of zal de brief aangetekend worden verzonden. Datum van boventalligheid is de datum uitreiking cq datum ontvangst van de brief.

Bij de uitkering van een vertrekpremie bij vrijwillig vertrek zal de premie nimmer hoger kunnen zijn dan het salaris dat betrokkene nog zou kunnen ontvangen tot aan pensioendatum.

Stel dat iemand boventallig is verklaard en binnen 4 maanden besluit vrijwillig te vertrekken. Dan is het belangrijk om te weten dat dit een vertrek is met wederzijds goedvinden, dus betrokkene heeft geen recht op WW. Op het moment van vertrek wordt vastgesteld wat de vertrekpremie is. Is betrokkene 60 jaar en zijn vertrekpremie is 48 maandsalarissen dan wordt de premie afgetopt naar 24 maanden, omdat de pensioenleeftijd 62 jaar is.

Bij Kinderopvang zal ook de werkgeversbijdrage bij vertrek naar een nieuwe werkgever onderdeel uit kunnen maken van de inkomenssuppletie. Dit gaat op als de nieuwe werkgever geen bijdrage kinderopvang verstrekt.

CAO besprekingen:
ING heeft haar inzetbrief nog niet gereed. Zij is voornemens die volgende week bekend te maken waarna op 2 februari en 23 februari 2005 de CAO- besprekingen zullen worden gevoerd. Over de uitkomsten zult u worden geïnformeerd.

Heeft u nog vragen dan kunt u die stellen aan Erik Langeweg (e.langeweg@cnvdibo.nl)