Politie Drenthe

Donderdagmiddag

Hoogeveen 20-01-2005

Bromfietster gewond
EMMEN Bij een aanrijding op de Splitting in Emmen raakte donderdagmorgen een 30 jr. bromfietster uit die plaats gewond. Een 55 jr. vrouw uit Barger Compascuum sloeg op deze weg met haar auto linksaf. Ze wilde een inrit naar een parkeerplaats oprijden. Daarbij verleende zij geen voorrang aan de haar tegemoetkomende bromfiets. Door de botsing die volgde brak de bromfietster een been. Ze werd per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis.

Kop-staart aanrijding
EMMEN Op de Rondweg in Emmen ontstond donderdagmorgen een kop-staart aanrijding tussen twee autos. Daarbij raakte één persoon licht gewond. Een 26 jr. automobilist uit Zwartemeer moest stoppen voor de verkeerslichten. Een 80 jr. automobilist uit Emmen had dit te laat in de gaten en botste achter op de voor hem stoppende auto. Door de botsing raakte de echtgenote van de bejaarde man licht gewond. Zij is voor onderzoek per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis.

Honden vergiftigd
GIETEN De politie waarschuwt hondenbezitters om bij het uitlaten in de omgeving van de Nijslootsweg in Gieten hun dieren goed in de gaten te houden. Woensdag zijn namelijk twee honden overleden kort nadat ze daar werden uitgelaten. De honden vertoonden beiden dezelfde verschijnselen. Een dierenarts vermoedt dat de honden zijn overleden als gevolg van het eten van vergiftigd voedsel. De eigenaar van de honden, een 53 jr. man uit Gieten, maakte rond 13.00 uur een wandeling met zijn honden op de zandweg die loopt van de Nijeslootsweg naar de camping De Kremer. Bij thuiskomst begonnen de honden zich vreemd te gedragen, ze trilden hevig en zakten door de achterpoten. De eigenaar ging direct met de honden naar een dierenarts. Echter ondanks een braakmiddel en medicijnen overleden beide honden in de loop van de dag.

Politie controleert het verkeer
EMMEN Bij een verkeerscontrole in Emmen oost bekeurde de politie donderdagmorgen 34 weggebruikers die de verlichting niet voor elkaar hadden. Drie personen kregen een boete omdat ze geen identiteitsbewijs konden tonen.

Op perron gevallen man had gedronken
HOOGEVEEN De 43 jr. man uit Zwolle die woensdagmiddag gewond raakte door een val op het NS perron in Hoogeveen had gedronken. Waarschijnlijk is dat ook de oorzaak van zijn valpartij.

Politie zoekt getuigen
HOOGEVEEN De politie is met een onderzoek begonnen naar ongeregeldheden die in de nacht van zaterdag 9 op zondag 10 januari plaatsvonden op de Schoolstraat in Hoogeveen. Hierbij werden agenten bedreigd, kreeg een agente een schop en werd een politiehond met een stok geslagen. De ongeregeldheden ontstonden toen de politie een jongen te hulp schoot die betrokken is geweest bij een ruzie. Deze 17 jr. Hoogevener heeft aangifte gedaan van mishandeling. In dit onderzoek zijn al twee verdachten aangehouden. Het gaat hierbij om een 17 jr. jongen uit Zuidwolde en een 18 jr. jongen uit Kerkenveld. Deze verdachten zijn inmiddels weer in vrijheid gesteld. De politie verwacht nog meer aanhoudingen. Om een goed beeld te krijgen van wat zich in die bewuste nacht heeft afgespeeld op de Schoolstraat wil de politie in Hoogeveen graag in contact komen met getuigen. Deze kunnen bellen met 0900-8844 of mailen met hoogeveenwest@politie-drenthe.nl

Dirk Neef verzorgt de voorlichting voor Politie Drenthe tot maandag 0800 uur. Tel. 06-51 55 7950.