Gemeente Barneveld


Ontwerp Streekplan Gelderland ter visie

Het nieuwe ontwerp Streekplan is 14 december 2004 door Gedeputeerde Staten (dagelijks bestuur van de provincie) vastgesteld. Het streekplan geeft het provinciale ruimtelijk beleid voor de komende jaren op hoofdlijnen aan. Die lijnen zijn herkenbaar in de ruimtelijke hoofdstructuur. Het streekplan geeft voor de gemeentes het beleidskader aan dat bij de ruimtelijke planvorming in acht genomen moet worden.

Structuur Deze ruimtelijke hoofdstructuur bestaat uit de volgende onderdelen: * ·Aanduiding van gebieden die belangrijk zijn voor natuur, water, infrastructuur, cultuurhistorie en stedelijke netwerkvorming. De kwaliteit moet verbeteren en verstedelijking moet worden tegengegaan. * De 'rode functies': de ruimte voor wonen, werken en voorzieningen in stedelijke netwerken en regionale centra. * In het overige bebouwde en landelijke gebied krijgen regio's en gemeenten meer vrijheid om de ruimte voor wonen en werken te verdelen.

Ook wil de provincie zich, sterker dan in het verleden, actief richten op de concrete uitvoering van programmas en projecten. Bijvoorbeeld op groei en krimp van de verblijfsrecreatie op de Veluwe.

Reageren op het ontwerp Het Ontwerp Streekplan ligt van 7 februari tot 8 maart 2005 ter visie in alle Gelderse gemeentehuizen, waterschapskantoren, bibliotheken en het provinciehuis. Iedereen kan in deze periode een schriftelijke reactie indienen bij GS op het Ontwerp Streekplan. De ingediende reacties (de wet spreekt over "bedenkingen"), worden in een commentaarnota verwerkt en aan Provinciale Staten voorgelegd. Naar verwachting zullen Provinciale Staten nog voor de zomer het Streekplan vaststellen en daarbij een uitspraak doen over de ingediende bedenkingen.

Informatieavonden Tijdens de periode van ter visie legging organiseert de provincie zes informatieavonden binnen de verschillende regios. Deze avonden zijn bedoeld om te informeren en te discussiëren.

Voor de regio Vallei, waartoe Barneveld behoort, zal dat zijn op:

woensdag 16 februari, in het congrescentrum De Reehorst in Ede

Gemeente Barneveld De gemeente Barneveld beraadt zich er nog op of er bedenkingen ingediend zullen worden ten aanzien van het streekplan. Zodra hier meer over bekend is, vindt u hier meer informatie.

Hoorzittingen Eind maart 2005 worden door Provinciale Staten (PS) hoorzittingen georganiseerd voor de indieners van bedenkingen. Deze hoorzittingen zijn bedoeld de insprekers de gelegenheid te geven met PS-leden van gedachten te wisselen over het Ontwerp Streekplan.

Downloaden De tekst van het ontwerp streekplan in beschikbaar als Pdf-bestand. (ruim 1 MB). Voor meer informatie en kaartmateriaal kunt u ook kijken op de website van de Provincie Gelderland.