FloraHolland, v/h Bloemenveiling Holland


Januari

---

FloraHolland en vakbonden eens over CAO

FLORAHOLLAND (20 jan. 2005) - Vandaag zijn CNV Dienstenbond, FNV Bondgenoten en FloraHolland het eens geworden over een aantal zaken met betrekking tot het in september afgesloten CAO-akkoord. Deze aanvulling leggen de bonden de komende week voor aan hun leden.

FloraHolland en de vakbonden zijn het eens geworden over de volgende zaken.

Verwerking Buitenlandse Bloemen Rijnsburg
Er komt een onafhankelijk onderzoek, in opdracht van FloraHolland en vakbonden, naar de huidige situatie van de afdeling Verwerking Buitenlandse Bloemen (VBB) in Rijnsburg. Uit dit onderzoek volgen voorstellen voor een verbeterplan.

In aanvulling op de nieuwe overwerkregeling uit het CAO-akkoord is het volgende afgesproken voor medewerkers die voor 1 januari 2005 in dienst zijn.

Overuren parttimers
Voor een tiental parttimers in Rijnsburg en Venlo wordt een afbouwregeling overwerk toegepast.

Overuren fulltimers
Als er, voor fulltime medewerkers, ad hoc wordt besloten tot overwerk, namelijk op dezelfde dag, dan wordt de termijn voor de aanvraag van tijd-voor-tijduren verkort tot één werkdag, terwijl die normaal gesproken drie dagen is.

Overwerktoeslag en storingsdienst
Voor medewerkers die als gevolg van de nieuwe overwerkregeling nadeel ondervinden bij het uitvoeren van een storingsoproep, komt een afbouwregeling.


---