GAIA

Parket Brussel laat na klacht van GAIA 400 moslims verbaliseren die slachtafval van illegaal thuisgeslachte schapen kwamen deponeren in container in Molenbeek

Parket gaat hetzelfde doen in Sint-Gillis en Brussel stad na klacht GAIA

20 januari 2005

Persbericht

© GAIA

Het parket van Brussel is ingegaan op onze klacht die onze advocaat gisteren heeft gericht aan de procureur des Konings. Rituele thuisslachtingen zijn verboden. GAIA vroeg het parket al wie afval van illegaal thuisgeslachte schapen deponeert in speciaal daartoe voorziene containers te verbaliseren. Wat het parket nu ook deed. Het parket verbaliseerde al 400 moslims in Molenbeek die illegaal slachtafval dumpten in containers die de gemeente Molenbeek zelf had laten plaatsen met de medewerking van het Brussels Gewest (staatssecretaris Kir van Netheid). Door het plaatsen van containers blijft het gemeentebestuur aanzetten tot illegale rituele thuisslachtingen. Zoals ook nu weer blijkt. Ook in Sint-Gillis en Brussel stad werden er containers neergezet. Ook hier zal het parket het nodige doen om overtreders te identificeren met het oog op vervolging. 'Goed nieuws', zegt GAIA-voorzitter Michel Vandenbosch, 'Er moet een einde komen aan de straffeloosheid'.

GAIA-waarnemer bedreigd terwijl hij schapen met vastbonden poten ziet aanvoeren in slachthuis Ronse
In het slachthuis van Ronse, waar vandaag naar aanleiding van het islamitisch Offerfeest ritueel geslacht wordt, worden systematisch schapen aangevoerd met de poten vastgebonden in een gesloten koffer. Dat heeft een waarnemer van GAIA vandaag vastgesteld. Schapen met vastgebonden poten in een gesloten koffer vervoeren is uitdrukkelijk verboden. De GAIA-waarnemer heeft daar foto's van genomen maar enkele moslims bedreigden hem en dwongen hem alle foto's te wissen. Daarop moest de waarnemer van GAIA de plaats verlaten. GAIA waarschuwde de politie die beloofden een patrouille te sturen om toe te zien op de naleving van de wet.
Reageer op dit bericht!

GAIA HomePage

90 Paleizenstraat
1030 Brussel
Tel: +32 2/245.29.50 Fax: +32 2/215.09.43 Email: info@gaia.be