Gemeente Vlaardingen


Uitreiking eerste Vlaardingse hondenkaart
20 januari 2005

Wethouder Paul Scheffer heeft woensdag 19 januari de eerste Vlaardingse hondenkaart uitgereikt. Hij deed dat aan de bekendste tekkel van Vlaardingen, Takkie Gestelse Grond en zijn bazin Els Frenks. Tekkel Takkie is gewend om in de schijnwerpers te staan want hij won in de zomer van 2003 de Nationale Takkie-verkiezingen.

Scheffer (rechts) reikt de hondenkaart uit.
Wethouder Scheffer (rechts) reikt de hondenkaart uit.

Wat mag waar en wat niet
Op de Vlaardingse hondenkaart staat duidelijk en overzichtelijk wat waar mag en wat niet. Waar moeten de honden zijn aangelijnd, waar geldt een opruimplicht, waar mogen ze los lopen en waar mogen helemaal geen honden komen. De regels worden voor iedereen duidelijk en iedereen weet waar men zich aan te houden heeft. Hiermee pakt de gemeente een van de grootste ergernissen van de inwoners - hondenpoep
- aan en worden de regels ten aanzien van het loslopen verduidelijkt.

Takkie en zijn baasjes
Takkie en zijn baasjes.

Kaart voor alle hondenbelastingebetalers
Alle hondenbelastingbetalers in Vlaardingen ontvangen de kaart in de loop van deze week. Voor mensen die nog geen hondenbelasting betalen, is dit een goede gelegenheid om dat alsnog te doen. Als men aangifte doet, ontvangt men direct een hondenkaart.

Hondenkaart aanvragen
Wilt u ook een exemplaar? U kunt de hondenkaart digitaal aanvragen (zie rechterkolom).
De kaart kunt u ook ophalen bij de balies van Publiekszaken, Westnieuwland 6 en van de dienst Stadswerk, Hoflaan 27, Vlaardingen.

Fotografie: Louis Haagman, www.zomertijd.com.